Pretraga

Povećan broj mjesta na popularnoj Fizioterapiji: Objavljene upisne kvote Sveučilišta Sjever

A- A+

Sveučilište Sjever objavilo je kvote za upis u akademsku godinu 2019./2020. Na 12 studija koji se izvode na sveučilišnim centrima u Varaždinu i Koprivnici mjesta je za ukupno 875 novih studenata, što je manje u odnosu na prošlu godinu.

Nicole Honeywill, Unsplash

Sveučilište Sjever objavilo je ovogodišnji natječaj za upis studenata u I. godinu studija. Prema tom natječaju, ukupna kvota za upis preddiplomskih studija je 875 mjesta, što je za 109 mjesta manje u odnosu na prošlu godinu.

U prva tri najpoželjnija studija lani se našao studij Fizioterapije upravo na Sveučilištu Sjever. Ove godine na taj će se popularni  studij upisivati 30 studenata više nego lani, ukupno njih 120. No, napomenimo kako je samo 27 mjesta rezervirano za redovne studente, ostatak je za izvanredne i kandidate starije od 24 godine.

Izdvojeni članak

Više mjesta za maturanate nego lani: Objavljene upisne kvote Sveučilišta u Splitu

Kvota je povećana još i na studiju Multimedija i to za deset mjesta. Ove će godine taj smjer moći upisati 100 kandidata. Na svim ostalim studijima Sveučilišta Sjever broj mjesta je smanjen.

Najviše studenata i ove se godine upisuje na studij Sestrinstvo, njih 150, što je za 27 mjesta manje u odnosu na prošlu godinu. Po 90 studenata upisuje se na studije Poslovanje i menadžment te Logistika i mobilnost.

Napomenimo ovom prilikom kako se za upis na studij Medijski dizajn provodi i provjera posebnih znanja, vještina i sposobnosti u kreativno-umjetničkom području. Kandidati koji se prijavljuju na preddiplomski stručni studij Sestrinstvo i Fizioterapija obvezni su do 3. srpnja dostaviti Potvrdnicu pripadajućeg školskog dispanzera o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za upis. Bez dostavljene Potvrdnice kandidati neće biti uvršteni na rang-listu za upise.

Uz kvote za upis na preddiplomske studije objavljene su i one za diplomske, a sve uvjete upisa na obje razine studija Sveučilišta Sjever možete vidjeti u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [95.52 KB]