Pretraga

Poznat datum održavanja prijemnog ispita na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

A- A+

Jedan od fakulteta koji uz polaganje državne mature za upis uvjetuju i polaganje prijemnog ispita jest zagrebački Filozofski fakultet. Datum polaganja testa intelektualnih sposobnosti i ispita znanja jezika već je poznat, kao i datum do kojega su maturanti obavezni prijaviti te prijemne ispite.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Prijave studijskih programa ovogodišnjim maturantima i drugim kandidatima za upise na fakultete krenule su 1. veljače.

Kandidati koji će ove godine željeti upisati neki od studija Filozofskog fakulteta u Zagrebu najprije moraju položiti prijemni ispit, odnosno test intelektualnih sposobnosti. To testiranje održat će se u subotu, 29. lipnja 2019. u 12.00 sati, a raspored pisanja bit će objavljen naknadno.

Izdvojeni članak

Povećan broj upisnih mjesta na jednom od najpopularnijih studija među maturantima: Poznati i uvjeti upisa

Ispiti predznanja jezika, odnosno znanja trećeg jezika, koji su obavezni za upis pojedinih jezičnih  studija održavaju se u ponedjeljak, 1. srpnja 2019., a sat i dvorane u kojma se pišu bit će objavljeni naknadno.

 

Prijave za razredbeni postupak Filozofskog koje se obavljaju u sustavu Postani student za ljetni se rok primaju do uključivo subote, 25. svibnja 2019. Osim elektroničkim putem, maturanti prijemni na Filozofskom obavezno trebaju prijaviti i u Studentskoj službi Filozofskoga fakulteta. Fizičke prijave za testiranje u ljetnom razredbenom roku primaju se od 27. do 31. svibnja 2019. od 9 do 19 sati u Studentskoj službi FFZG-a. Nakon tog datuma prijave za test intelektualnih sposobnosti više neće biti moguće. 

Napomenimo za kraj kako razredbeni prag na testu intelektualnih sposobnosti iznosi 20% od ukupnog broja bodova testa. Pristupnik koji na testu ne prijeđe razredbeni prag od 20% isključuje se iz daljnjeg razredbenog postupka. Više o ovogodišnjim upisima na FFZG možete doznati na ovoj poveznici.

_______________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.