Pretraga

Poznato kada se na novi studij Logopedije u Rijeci upisuju prvi studenti

A- A+

Vijest da se na Sveučilištu u Rijeci pokreće novi studij Logopedije mnogi su dočekali s oduševljenjem. Kako i ne bi, kada je do sada postojao samo jedan, onaj na zagrebačkom Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu, na kojega se godišnje upisuje svega 50 studenata. Na posljednjoj sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci bilo je riječi i o tome kada će se na studij Logopedije u osnivanju upisivati novi studenti.

Screenshot: YouTube

Kako je za srednja.hr potvrdila rektorica Sveučilišta u Rijeci, Snježana Prijić Samaržija, nastava na novom studiju Logopedije prema planu je trebala započeti akademske godine 2020./2021.

Izdvojeni članak
logoped s djetetom

Popularni studij logopedije pokreće se na još jednom hrvatskom sveučilištu

No, zbog urgentnog kadrovskog deficita logopeda, Sveučilište čini sve da nastava na preddiplomskom studiju krene već sljedeće akademske godine. Ipak, upisi na ovogodišnjem ljetnom roku mature neće biti mogući, a u zapisniku sjednice Senata Sveučilišta navodi se kako će biti provedeni najesen.

– U sklopu izvješća prorektora naglašeno je pokretanje zajedničkog preddiplomskog studija Logopedije Sveučilišta u Rijeci i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji kreće od jeseni 2019./2020. Zbog postupka akreditacije upisi će biti provedeni na jesenskom roku, stoji u zapisniku sjednice Senata.

Podsjetimo, studij Logopedije na ERF-u lani je, prema omjeru kvote i broja prioriteta bio najpoželjniji među maturantima. Plan je da se u prvu godinu novog studija Logopedije u Rijeci upiše 30 studenata. Za početak će se studij izvoditi na Sveučilištu u Rijeci jer su u izvedbu uključeni stručnjaci s različitih sastavnica, ali s intencijom da, zbog velikih potreba za stručnjacima u domeni defektologije i socijalne pedagogije, preraste u dogledno vrijeme u novi sveučilišni odjel.

____________________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.