Pretraga

Prošle godine je u jesenskom roku ostalo mjesta na ovim fakultetima

A- A+

Kako je od ove godine ukinut zimski rok za provođenje državne mature, ako žele upisati fakultet učenici imaju dvije šanse, jednu u ljetnom i jednu u jesenskom roku. Kako bi učili na dosadašnjem iskustvu, donosimo popis fakulteta koji su prošle godine u jesenskom roku i dalje imali otvorena mjesta za buduće studente.

Svi kandidati koji imaju želju nastaviti obrazovanje na nekom od visokih učilišta u Hrvatskoj već su se prijavili u sustav Postani studenta. Liste fakulteta svatko može mjenjati do 17. srpnja, no to ne znači da neki neće morati izaći na jesenski rok.

Državna matura koja se provodila prošle godine organizirala se čak tri puta. U ljetnom roku bilo je najviše pristupnika, nešto manje na jesenskom i svega par desetaka kandidata na zimskom upisnom roku. Međutim zimski rok mature je ukinut, stoga svi moraju položiti tražene ispite u ljetnom ili jesenskom roku, jer trećega više neće biti.

Međutim najpopularniji fakulteti obično bivaju popunjeni odmah nakon provođenja ljetnog roka mature. Da biste učili na dosadašnjem iskustvu i mogli pretpostaviti gdje bi moglo ostati praznih mjesta i nakon ljetnog roka, došli smo za vas do popisa fakulteta na kojima je ostalo mjesta u jesenskom roku.

U nastavku pogledajte koja sveučilišta su na kojim sastavnicama imala otvorena mjesta za svoje buduće studente i nakon provođenja ljetnog roka državne mature.