Pretraga

Provjerite koliko je upisnih mjesta na pojedinim studijima Sveučilišta u Rijeci

A- A+

Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaj, a samim time i odluku o upisnim kvotama za pojedine studije svojih sastavnica. Najviše je tako upisnih mjesta za redovne studente na tamošnjem Filozofskom te na Tehničkom fakultetu. U nastavku provjerite upisne kvote za sve sastavnice, kao i krajnje datume prijava studija, s obzirom na polaganje dodatnih provjera.

Izdvojeni članak
Sveučilište u Zagrebu

Provjerite upisne kvote na svim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu za 2017./2018. godinu

Prijave za upis na neki od fakulteta riječkog Sveučilišta vrše se putem NISpVU sustava, te putem Stranica postani student. Studijski programi mogu se prijavljivati najkasnije do 17. srpnja 2017., s iznimkom fakulteta koji provode dodatne provjere za upise. 

– Kandidati koji su završili četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje prije 2010. godine nisu obvezni položiti ispite državne mature u svrhu upisa na visoka učilišta, ali u tom slučaju ne dobivaju bodove koji se odnose na taj dio vrednovanja, već se za upis natječu samo ocjenama koje su stekli tijekom srednjoškolskog obrazovanja, posebnim postignućima i rezultatima dodatnih provjera posebnih znanja, vještina i sposobnosti koje provode pojedina visoka učilišta. Iznimno, ako visoko učilište u sklopu svojih uvjeta za upis na studijski program zahtijeva prijelaz određenoga ukupnog bodovnog praga i/ili praga na ispitima državne mature, potrebno je položiti tražene ispite državne mature. Kada u uvjetima upisa stoji napomena: ‘Prag ne vrijedi za kandidate koji su završili srednju školu prije 2010. godine ili izvan RH.’ tada ispite države mature nije nužno polagati jer se navedeni pragovi ne odnose na kandidate koji su završili srednje obrazovanje prije 2010. godine, stoji u natječaju za upis na riječko Sveučilište. 

Izdvojeni članak

Dva mjeseca prije početka mature odlučili da ove godine neće upisivati studente

Uprava Sveučilišta donijela je odluku kako pravo upisa na studij kandidati ostvaruju prema ostvarenim bodovima i redoslijedu na konačnoj rang-listi, do ispunjenja upisnih kvota. Pravo upisa, ako nisu rangirani unutar odobrene kvote, pod uvjetom da prijeđu bodovni prag i zadovolje eventualne dodatne provjere posebnih znanja, vještina i sposobnosti imaju hrvatski branitelji, ratni vojni invalidi, djeca smrtno stradalih, zatočenih i nestalih branitelja te djeca 100-postotnih ratnih vojnih invalida. Također, pravo na takav upis ostvaruju i djeca civilnih invalida rata, te civilnih žrtava rata. Osim navedenih skupina, pravo upisa u statusu redovitih studenata izvan odobrene upisne kvote pod uvjetom prijeđenog praga i položenih dodatnih provjera imaju pravo i kandidati sa 60-postotnim i većim tjelesnim oštećenjem. 

Najviše je ove godine upisnih mjesta na riječkom Filozofskom fakultetu, čak 438 za redovne studente. Ukupno 435 novih redovnih studenata moći će se upisati na Tehnički fakultet, dok je na Ekonomskom fakultetu dovoljno mjesta za 340 takvih brucoša. Pomorski fakultet u Rijeci ove će godine moći upisati najviše 270 maturanata koji će studirati redovno, dok je na tamošnjem Pravnom fakultetu odobrena kvota za 246 novih redovnih studenata. 

Krajnje datume prijava programa na fakultetima za koje je potreban prijemni, upisne kvote za pojedine studije kao i cijene upisnina možete provjeriti u dokumentu u nastavku.

Natječaj Za Upis i Upisne Kvote Sveučilišta u Rijeci 2017_2018 by srednja.hr on Scribd