Pretraga

Specijalna prognoza za maturante: Poznata meteorologinja za srednja.hr otkrila kakvo vas vrijeme očekuje tijekom norijade

A- A+

Maturanti diljem Hrvatske u utorak će obilježiti posljednji dan svog srednjoškolskog života i na nekoliko sati zavladati ulicama svojih gradova. Kako se glavnina programa norijade u četiri najveća hrvatska grada odvija na otvorenom, vremenski uvjeti neće biti nevažan faktor u čitavoj priči. Stoga smo poznatu meteorologinju Dunju Mazzocco Drvar zamolili da, samo za vas maturanti, otkrije kakvo će vrijeme biti u četiri grada – Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

Foto: Ivan Božić, srednja.hr; screenshot: rtl.hr

Zagreb

Cmoljavo, umjereno do pretežno oblačno, povremeno sitna kiša. Imajte na umu da će Zagrepčani nositi kišobrane za obranu od živahnih maturanata. Vjetra ništa, što je jako dobro jer se mokra ekipa neće odmah i nahladiti. Temperatura prijepodne između 16 i 20, popodne oko 21, taman između svježeg i ugodnog, ovisno o osobnom doživljaju vlažnog vremena.

Izdvojeni članak

ZET zbog norijade uvodi velike izmjene u voznom redu: 6 tramvaja mijenja trase, a bit će i obustavljanja prometa

Osijek

Većinom sunčano, nebo prekriveno visokim prozirnim oblacima koji će djelovati kao poklopac ispod kojega će atmosfera prilično brzo uzavrijeti. Jugoistočnjak, povremeno i osjetni udari vjetra koji će malo olakšavati veliku sparinu i prilično visokih 27 Celzija. Otprilike 40 do 60 % šanse za pljuskove. Znam da je ta vjerojatnost, ono, fifti-fifti, ali stvarno je tako, može pljusnut’, a i ne mora, baš kao i šansa da će vas prozvat’ ako niste učili za ispitivanje.

P. S. ovo je prilično velika vjerojatnost, imajte na umu da vas stvarno može zaliti.

Rijeka

Ako ste položili geografiju, onda znate, kišica, kreni, stani, ne neke velike količine i snage, ali dosadna. Temperatura cijeli dan od 18 do 20 stupnjeva. Ok, ima i dobra vijest, stat će bura.

Specijalna prognoza za maturante: Poznata meteorologinja za srednja.hr otkrila kakvo vas vrijeme očekuje tijekom norijade
Share via
Copy link
Powered by Social Snap