Pretraga

Stigli konačni rezultati jesenskog roka državne mature

A- A+

Maturanti i ostali pristupnici su na jesenskom roku državne mature prijavili oko 12 tisuća ispita, a danas su doznali konačne rezultate. Pogledom na svoje liste prioriteta vidjet će jesu li upali na željeni studijski program na kojem je ostalo mjesta nakon završetka ljetnog roka. Ako ste ugledali ‘Da’ pored nekog od odabranih fakulteta, vrijeme je za slavlje, podizanje svjedodžbi te nadolazeće upise.

Nekoliko tisuća maturanata i ostalih pristupnika jesenskom roku državne mature danas je objavom konačnih rezultata doznalo jesu li upali na jedan od željenih fakulteta koje su stavili na svoje liste prioriteta.

Oko 125 tisuća ispita bilo je prijavljeno za jesenski rok, od čega najviše otpada na obvezne predmete matematiku, obje razine hrvatskog te engleskog jezika. Ako ste danas ugledali ‘Da’ pored nekog od najviše rangiranih fakulteta s prioritetnih lista, povratka više nema.

Slijede podijele svjedodžbi koje su zakazane za četvrtak 25. rujna, nakon čega odlazite na fakultet na kojem ste ostvarili pravo upisa te predajete potrebnu dokumentaciju kako biste početkom listopada postali brucoši.