Pretraga

Sveučilište u Rijeci objavilo konačne kvote za upise na jesenskom roku

A- A+

Iako je na nekim fakultetima nakon ljetnog upisnog roka ostalo slobodnih mjesta, to ne mora značiti da će fakultet odlučiti popuniti ta mjesta i uopće provoditi jesenski rok. Po završetku ljetnog upisnog roka sveučilišta ponovno određuju upisne kvote, a Sveučilište u Rijeci to je već učinilo. Odlučeno je kako će se ukupno na neki od studija ovog Sveučilišta na jesen moći upisati 621 student.

Sveučilište u Rijeci

Iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje pred nekoliko su nam dana kazali kako visoka učilišta mogu odlučiti ne provesti jesenski upisni rok. Tako je npr. moguće da nakon ljetnog roka ostane nešto slobodnih mjesta, ali da visoka učilišta odluče ne popuniti ta mjesta na jesenskom roku.

Izdvojeni članak

Iako kvote nisu popunjene, fakulteti mogu odlučiti ne provoditi jesenski rok

Pojednostavljeno, za svaki jesenski rok upisa sveučilišta određuju nove upisne kvote. To je već učinilo Sveučilište u Rijeci, a podatke o broju upisnih kvota na pojedinim studijima objavilo je na svojoj web stranici.
Ukupno će se na studije ovoga Sveučilišta u jesenskom roku moći upisati 621 student, od čega je najviše mjesta na Ekonomskom fakultetu, 243.

Iako nakon ljetnog upisnog roka na svim studijima Medicinskog fakulteta kvote nisu popunjene, fakultet je odlučio ne provoditi jesenski upisni rok, tako da oni koji su se ponadali upisati ovaj fakultet moraju pričekati sljedeću godinu. 

Koji su riječki fakulteti odlučili provoditi jesenski rok te koliko će se studenata moći upisati na pojedine studije, provjerite u dokumentu u nastavku.

Sveučilište u Rijeci_ upisne kvote za jesenski rok