Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Požeško-slavonskoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

A- A+

Osmaši Požeško-slavonske županije s najboljim ocjenama pohrlili su na ovogodišnjim upisima u Gimnaziju Požega. Točnije, prirodoslovno-matematički i općegimnazijski program te škole, kažu to podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja. Upisi u ljetnom roku završeni su, a mi smo potražili odgovor na pitanje koje su škole u svakoj od županija upisivali učenici s najviše bodova.

Gimnazija Požega

Gimnazija Požega|screenshot: www.gimpoz.hr

Nakon ljetnog upisnog roka u srednje škole od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražili smo podatke o bodovima upisanih učenika u svaki od srednjoškolskih programa u Hrvatskoj. Iz tih se podataka može iščitati i koje su programe upisivali učenici s najviše bodova.

U Požeško-slavonskoj županiji to je program prirodoslovno-matematičke gimnazije u Gimnaziji Požega, gdje upisani imaju prosječno 76,45 bodova. Prvi na listi imao je maksimalnih 80, a posljednji 60,61 bod. Prosječno 75,78 bodova – toliko su, pak, imali upisani u program opće gimnazije iste prethodno spomenute Gimnazije. I u ovom je slučaju prvi na upisnoj listi imao 80 bodova, a najmanji broj bodova upisanog je 56,38. I na trećem mjestu ljestvice za Požeško-slavonsku županiju nalazi se gimnazijski program, ovoga puta opća gimnazija Srednje škole Pakrac. Prosječni broj bodova upisanih osmaša je 71,22, prvi na upisnoj listi imao je 81 bod, a posljednji 56,09 bodova.

U top deset programa po prosječnom broju bodova upisanih u Požeško-slavonskoj županiji ušla su još tri gimnazijska te četiri strukovna smjera. Koji su to, možete vidjeti u tablici ispod. Kao i u slučaju ostalih županija, prvo je u tablici naveden naziv škole, zatim program te prosječni broj bodova upisanih, broj bodova prvog na listi i broj bodova posljednjeg na upisima u 2023.

10 škola u požeško-slavonskoj koje su upisali osmaši s najviše bodova

10 škola u požeško-slavonskoj koje su upisali osmaši s najviše bodova|izvor podataka: MZO

Podatke za ostale do sada objavljene županije čitajte ispod:

20 srednjoškolskih programa u Zagrebu koje su upisali učenici s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje su upisali osmaši s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Primorsko-goranskoj županiji koje su upisali osmaši s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Zagrebačkoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Karlovačkoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova