Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Zagrebačkoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

A- A+

Na vrhu ljestvica škola koje upisuju osmaši s najviše bodova u pojedinim županijama, najčešće se nalaze gimnazijski. No, to nije slučaj u Zagrebačkoj. Ondje ove godine, prema podacima Ministarstva, najveći prosječni broj bodova imaju učenici upisani u program tehničar za mehatroniku Srednje strukovne škole Samobor.

Srednja strukovna škola Samobor

Srednja strukovna škola Samobor| foto: www.strukovnasamobor.com

Ljetni upisni rok u srednje škole završen je prije par tjedana, a mi smo od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražili podatke o bodovima upisanih u svaki od programa. Analiziramo ih po županijama kako bismo vidjeli koje programe u svakoj od njih upisuju učenici s najviše bodova. Na red je došla Zagrebačka županija.

Pomalo neuobičajeno, na vrhu liste programa koje su upisivali osmaši s najviše bodova nalazi se jedan strukovni program. To je tehničar za mehatroniku Srednje strukovne škole Samobor, a prosječan broj bodova ondje upisanih je 74,32, s time da je prvi na listi imao 79.92 boda, a posljednji 65,87 bodova. Na listi slijedi opća gimnazija Gimnazije Velika Gorica, s prosjekom bodova upisanih 74,03. Treći je prirodoslovno-matematičko program iste gimnazije, a ondje upisani imaju prosječno 72,92 boda.

Na listi deset srednjoškolskih programa koje su upisivali osmaši s najviše bodova u Zagrebačkoj županiji nalaze se još četiri gimnazijska i tri strukovna. Koji su to, možete vidjeti u tablici ispod. Nakon naziva škole i programa slijedi podatak o prosječnom, najvećem te najmanjem broju upisanoga u svaki od tih programa.

10 srednjoškolskih programa u Zagrebačkoj županiji koje su upisali osmaši s naviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Zagrebačkoj županiji koje su upisali osmaši s naviše bodova | izvor podataka: MZO

Podatke za ostale do sada objavljene županije čitajte ispod:

10 srednjoškolskih programa u Primorsko-goranskoj županiji koje su upisali osmaši s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje su upisali osmaši s najviše bodova

20 srednjoškolskih programa u Zagrebu koje su upisali učenici s najviše bodova