Pretraga

Airbnb donio novu zabranu: Zabranjene zabave i događanja u njihovim prostorima

A- A+

Airbnb, možda i najpoznatija svjetska platforma za najam stanova i kuća, donio je odluku kojom zabranjuje organiziranje zabava i ostalih događanja u prostorima koje daje u najam, piše Index.hr. Podsjećamo, prije nekoliko dana su donijeli i odluku o zabrani najma prostora mladima u njihovoj blizini.

pixabay.com

Epidemiološka situacija se pogoršava u čitavoj Europi, a sada su glavni izvor zaraze zabve i razna događanja koja organiziraju mladi. U pokušaju da tome stane na kraju, Airbnb je prvo donio odluku s dobnom diskriminacijom gdje se gledala dob onih koji unajmljuju prostor, a sada su odlučili u potpunosti zabraniti organizaciju bilo kakvih zabava i događanja u njihovim prostorima.

Izdvojeni članak

Epidemiologinja dala savjet mladima koji izlaze u noćne klubove

Na svom webu uvode su objasnili kako se zabrana odnosi na sve buduće bookinge te ostaje na snazi do daljnjega, a sve u interesu javnog zdravlja. Osim toga, uvode i limit od najviše 16 osoba u svim prostorima koje iznajmljuju. Također su najavili da će svi koji prekrše ovo pravilo biti zakonski gonjeni.

“Neki ljudi su odlučili prenijeti ponašanje iz barova i klubova u domove, pa i one koji su u najmu putem naše platforme. Mislimo da je takvo ponašanje izuzetno neodgovorno i ne zanima nas taj tip poslovanja. Svako tko se upusti ili dozvoli takvo ponašanje ne pripada na našu platformu”, objavio je Airbnb.