Pretraga

Epidemiologinja dala savjet mladima koji izlaze u noćne klubove

A- A+

Jučer je u Hrvatskoj zabilježen 61 novi slučaj koronavirusa. U posljednje vrijeme mladima se savjetuje da izbjegavaju noćne klubove koji su postali žarišta čim su se krajem petog mjeseca ponovno otvorili. Epidemiologinja savjetuje mladima da, ako već izlaze u klubove, biraju one na otvorenom.

Foto: Unsplash

Epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Dijana Mayer, za RTL Danas komentirala je nešto vći broj zaraženih osoba u Dalmaciji.

Izdvojeni članak

Svjetska zdravstvena organizacija poziva mlade da smanje izlaske i druženja

– Možemo povezati takav broj novooboljelih uz ove županije koje su uz more. Splitsko-dalmatinska, lLičko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska jer je tamo u jeku turistička sezona, a imamo dosta turista i puno mladih koji se okupljaju u noćnim klubovima”, kazala je.

Poslala je poruku i mladima koji izlaze u noćne klubove, a od kojih su neki postali žarišta virusa, to jest, smatra se da su se neki ljudi zarazili upravo u klubovima.

– Apeliramo na mlade kad već morate ići u klubove neka to budu klubovi na otvorenom, izbjegavajte zatvorene prostore. Apeliramo na vlasnike noćnih klubova – postoje odluke, preporuke Stožera Civilne zaštite, gdje kažu koliki je maksimalan broj osoba po noćnom klubu, preporuke u smislu držanja fizičke distance, korištenja dezinfekcijskih sredstava. Ali naravno da je to teško, ali apeliramo i na vlasnike i na mlade – poštujte epidemiološke mjere bit će vam lakše da imamo što manje novooboljeli, rekla je za spomenuti izvor.