Pretraga

Akademik i vitez Reiner izblamirao se pravopisom na Fejsu pa ga ispravljao profesor s Prava

A- A+

Na požare koji su poharali Split osvrnuo se i akademik Željko Reiner. U svojem Facebook postu istaknuo je kako je s tugom primio vijest o ‘drami s vatrenom stihijom’ koja se posljednja dva dana odvija u najvećem dalmatinskom gradu. Odmah je izazvao reakcije ljudi kojima je zanimljivo kako je vijest primio nakon 2 dana izvanrednih prijenosa, vijesti i panike na društvenim mrežama. Osim toga, na Twitteru se na njegov post kritički osvrnuo i Dario Čepo, profesor sociologije na Pravnom fakultetu u Zagrebu, koji je gramatičko-pravopisnom analizom posramio akademika Reinera.

Post akademika Reinera, kako ga je na Twitteru prepravio Čepo

Nakon što se dva dana na području Splita odvija prava drama, oglasili su i naši političari. Među njima, posljednji je svoju reakciju podijelio akademik Željko Reiner na svojem Facebook profilu. Napisao je kako je s tugom primio vijest o požarima u Splitu te kako se nada da će vatrena pogibelj uskoro biti obuzdana.

Akademik nije savladao gramatičke i pravopisne osnove, profesor s Prava ga posramio

Osim što je odmah izazvao reakcije na temelju sadržaja jer je svima bilo nejasno što znači da je tek sada dobio vijest, kada se požar odvijao cijelog jučerašnjeg dana, post akademika Reinera naišao je na velike osude gramatičko-pravopisne naravi.

Na Twitteru se na Reinerov post osvrnuo Dario Čepo, profesor sociologije s Pravnog fakulteta u Zagrebu, koji je u tekstu akademika ispravio sve pravopisne i gramatičke pogreške, a nakon toga on je izgledao skroz crveno – kao ispravljeni ispit učenika koji će potom završiti na produžnoj nastavi.

Sa slike je vidljivo da akademik Reiner, ili osoba koja je za njega taj status napisala, nije savladao osnovna pravila pisanja i gramatike. Bez nekih od tih osnovnih znanja teško je zamisliti da je netko mogao završiti osnovnu školu, a kamoli postati akademik. Čepo se osvrnuo i na sliku Reinera na Markovom trgu, koja uopće nije povezana sa sadržajem, ali kako Čepo navodi, ‘služi za samopromociju’.