Pretraga

Alternativni načini dodatne zarade novaca bez puno truda

A- A+


Izdvojeni članak

Mladić guta vatru i provlači se kroz rekete kako bi zaradio za faks

Činjenica je da su studenti populacija koja od pamtivijeka spaja kraj s krajem. Srednjoškolci obično još žive kod roditelja pa im ne gori pod petama za zaradom, no ako zagusti koji savjet dobro dođe. Donosimo vam sedam načina kako zaraditi novac bez pretjeranog truda, što vam može poslužiti kao dodatni izvor honorara. Prodaja kose ili pak izum aplikacija samo su neki od načina kako iskoristiti svoj trud i snalažljivost za koju kunu više.

Ukoliko se ne pronađete niti u jednom od ovih načina, preostaje vam trošiti manje, a ne zarađivati više.

Prodaja krvne plazme

Iako su nas u Imunološkom zavodu u Zagrebu odbili uz rečenicu ‘u Hrvatskoj se ne prodaje krvna plazma’, kod mnogih davatelja smo naišli na informaciju da se za krvnu plazmu može dobiti 150 kuna po jednom dolasku. Prosječan postupak traje oko sat vremena, a plazma se može davati jednom tjedno, odnosno oko 40 puta godišnje.

Pokazivanje talenta

Strani portal fiverr.com pomaže svojim posjetiteljima da pokažu i razviju svoj talent, pa i profitiraju. Ukoliko znate pjevati, uređivati fotografije ili pak nešto treće, u suradnji s ovim portalom možete zaraditi. Pritom imajte na umu da određeni postotak vaše zarade ide i tom portalu.

Stare stvari u vreću i pravac buvljak

Sve one stvarčice i odjeća koju ste godinama nakupljali na tavanu i po ormarima može vam pomoći u ovo recesijsko doba. Buvljaci postaju sve popularniji, a bar jedan mjesečno se održava na nekoj od lokacija u Zagrebu. Ukoliko nemate vremena skupljati stvari i ići na buvljak, prodajte ih preko eBaya ili pak Njuškala.

Prodaja kose

Imate bujnu kosu i čvrste vlasi, a odlučili ste se ošišati? Određeni frizerski saloni nude svojim klijentima besplatno šišanje, a još im plate za kosu koju odrežu. Sve što trebate napraviti je pitati prvu frizerku u okolini gdje se to može napraviti i pravac – pod škare! Što više kose imate, više novaca ćete zaraditi.

Nago poziranje

Studenti bez srama su došli na svoje kao modeli na likovnoj Akademiji. Naime za sat vremena ležanja u određenom položaju, dok su izloženi pogledima slikara koji vježbaju, oni dobiju 50 kuna. Jedina nezgodna stvar u cijeloj toj priči jest što u nekim situacijama moraju pozirati potpuno goli.

 Online posao

Mnogi grafički dizajneri, ali i novinari odrađuju svoj posao od kuće. Sve što je potrebno je paypal račun i internet. Naravno, svaki početak je najteži i obično preko takvih web stranica u samom startu treba odraditi mnoge zadatke ispod cijene, kako biste stekli iskustvo koje će virtualni poslodavci cijeniti. Kad se to dogodi, kasnije je puno lakše i posla zaista ima – za one koji žele i znaju raditi.

Izdvojeni članak

Studenti imaju sve manje novaca, ali bar imaju popuste

Izum aplikacija

U svijetu mobilne telefonije više gotovo i ne postoje mobiteli koji nisu pametni, odnosni ‘smarthphone’. Zbog toga svoj biznis možete pokrenuti izmumom novih aplikacija. Postoje brojna uputstva kako početi s razvojem aplikacije, a jedino što vam treba je kreativnost i početničke programerske vještine.