Pretraga

Bandić i Divjak opet u svađi: ‘Primitivnim metodama iskorištavate djecu s teškoćama’

A- A+

Bura oko asistenata u nastavi i dalje ne prestaje. Zagrebački gradonačelnik danas je u Gradskoj skupštini optužio ministricu da ne riješava probleme s nedovoljnim brojem asistenata, a ona mu spremno odgovorila kako ne može djecu s potekoćama koristiti za skupljanje političkih bodova.

Ministrica Blaženka Divjak u emisiji Nedjeljom u dva
Foto: Youtube Screenshot

Gospodin Bandić je na aktualnom satu Gradske skupštine prljavim i niskim napadom, koristeći problematiku djece s teškoćama, prešao svaku granicu tolerancije, rekla je Blaženka Divjak.

Ministrica je reagirala na izjave zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji ju je u četvrtak, na početku aktualnog sata Gradske skupštine, napao jer nije riješila problem s asistentima u nastavi.

‘To što ona ne zna je problem premijera’

Izdvojeni članak

Evo u kakvoj državi živimo: Dječak s teškoćama ispred škole uplakan čeka pomoćnika, a on ne dolazi

– Mene pitate zašto Divjak nije obavila posao s asistentima u nastavi?!? Nemojte me svađati s ministricom, ona mi je najsimpatičnija u Vladi, a to što ona ne zna, to je problem premijera koji je drži – rekao je Bandić, kako prenosi N1.

Na reakciju Divjak nije trebao dugo čekati.

– Umjesto da počisti u svom dvorištu, kao osnivač škola koji također ima odgovornost oko problematike dodjele pomoćnika u nastavi, on nastavlja s napadima na sustav odgoja i obrazovanja koristeći se primitivnim metodama – kazala je ministica.

‘Zahtjevi još stižu’

Naglasila je kako su  neki od zahtjeva za pomoćnicima u nastavi od Grada Zagreba stigli su u Ministarstvo čak i nakon početka školske godine , pa čak i 18. rujna.

– Od početka mandata suočavam se s napadima i uspješno branim sustav od raznih sumnjivih ideologija i partikularnih interesa tako da sigurno ni sada neću dopustiti da se na ovakav način ugrožava sustav odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj – zaključila je Divjak.