Pretraga

Bez ˝veze˝ nije bezveze

A- A+Studenti protiv korupcije


Znaš nekog tko je upao preko ˝veze˝? Nažalost, takvih je dosta i za njih se zna, ali napokon se netko odlučio protiv toga boriti, barem na području obrazovanja. Iako na prvu možda zvuči kao borba s vjetrenjačama, ima nade da će se nešto promijeniti. Upravo zato se u razdoblju od 30.11. do 9.12. 2011. održava hvalevrijedna akcija studenata udruga eSTUDENT i Financijski klub. Naime, oni su pokrenuli inicijativu još 2010. godine kao odgovor na akciju ˝Indeks˝ u kojoj su razotkriveni slučajevi korupcije i podmićivanja na Ekonomskom fakultetu.

je projekt kojim se pokušava osvijestiti akademsku zajednicu, a prvenstveno studente da su korupcija i mito dugoročno štetni za društvo, iako je uvriježeno mišljenje kako je ta nuspojava općepoznata i prihvatljiva činjenica za društvo.

Program se sastoji od zabavnog i edukativnog dijela. Edukativni uključuje interaktivna predavanja kojima mladi i uspješni predavači nastoje ohrabriti i inspirirati studente, vratiti im samopouzdanje i potaknuti ih na samorealizaciju kao uspješnih mladih ljudi, kojima će se uloženi trud u obrazovanje isplatiti. Zabavni je dio pak zadužen za upoznavanje što većeg broja osoba s inicijativom, kao i za organizaciju raznih događanja na kojima će gostovati pjevači, bendovi, plesači i razni drugi izvođači. Upravo u sklopu projekta, 2. prosinca otvorena je zanimljiva izložba karikatura, naravno na temu korupcije i ˝plavih kuverti˝, u Biblioteci i galeriji ´Svijet stripa´.

Za sve vas koji ne možete osobno otići i pogledati izložbu donosimo galeriju objavljenih radova.