Pretraga

Bivša studentica želi unovčiti znanje, pa prodaje diplomu na eBayu

A- A+

Svi znamo da je obrazovanje investicija za cijeli život, no Stephanie Ritter mu je dala novu perspektivu i odlučila ga je jednostavnije i brže unovčiti. Bivša studentica nije mogla naći posao koji odgovara njezinom obrazovanju, pa je na eBayu odlučila prodati svoju i diplomu i iskustvo koje je stekla studirajući.

BuzzFeed

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Kako bi izbjegao studentski kredit, od kombija stvorio mini studentsku sobu

Nakon što je diplomirala na Sveučilištu na Floridi, Stephanie je našla posao koji ne odgovora njezinom obrazovanju, zbog čega ne može pokriti dug za kredit koji joj je omogućio studiranje. Bivša je studentica doskočila problemu i odlučila svoju diplomu i iskustvo prodati na eBayju i tako se riješiti duga od 40 tisuća dolara, prenosi BuzzFeed.

Ritter je diplomirala 2011. godine, a nakon toga se i zaposlila, no njezin posao i plaća ne odgovaraju obrazovanju koje je stekla. Frustrirana Stephanie kaže kako radi posao namijenjen ljudima koji nisu završili fakultet, a dobiva i manju plaću. Zbog toga Stephanie ne može riješiti problem duga od 40 tisuća dolara koje je uložila u svoje obrazovanje. Kako bi platila školarinu, zadužila se, a rješenje vidi u prodaji diplome i iskustva koje je stekla na fakultetu. Uz diplomu, Ritter nudi i obilazak Sveučilišta u kojem će pokazati sva mjesta na kojima je tijekom četiri godine studija tulumarila, a uključit će i restorane i kafiće. Uspomene su također uključene u njezin ‘studentski paket na prodaju’, a one uključuju albume s Facebooka i direktno prepričavanje proživljenih događaja.

Stephanie je ogorčena svojom situacijom, ali je rekla da bi ponovno upisala fakultet da može birati, no neke bi stvari ipak promijenila. Upozorila je zato sve buduće studente da budu oprezni i ne zadužuju se olako i da se prijavljuju za stipendije koje mogu biti od velike pomoći. Stephanie savjetuje da je pri odabiru fakulteta važno istražiti i grad u kojem je sveučilište i provjeriti ponudu studentskih poslova, koji su također korisni pri otplati školarina.