Pretraga

Bivši saborski zastupnik hvali se da živi i radi u Irskoj, a i dalje prima plaću u međimurskoj školi

A- A+

Branimir Bunjac, bivši saborski zastupnik i bivši član Živog zida, još se prije godinu i pol pohvalio kako je otišao u Irsku i ondje se zaposlio. No, istodobno prima dvije trećine plaće u školi u Međimurju. U toj je školi radio prije suspenzije zbog vođenja kaznenog postupka protiv njega.

Branimir Bunjac| screenshot: N1 televizija

Kako doznaje Jutarnji list, bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac i dalje prima naknadu od dvije trećine plaće u iznosu od 8.099 kuna bruto kao zaposlenik u OŠ Podturen u Međimurju, iako živi i radi u Irskoj. Da se odselio u Irsku i ondje dobio stalan posao te dva honorarna, sam se pohvalio na Facebooku u kolovozu 2020. Bunjac je, navodi Jutarnji, na Facebooku objavio i da u Irskoj ima sva moguća prava, što uključuje mirovinsko i godišnji odmor.

U Osnovnoj školi Podturen bio je učitelj povijesti, ali na posao ne dolazi jer je pod suspenzijom, budući da se protiv njega vodi kazneni postupak na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Dok se on ne okonča, zakonski ima pravo na naknadu u visini dvije trećine prosječne mjesečne plaće koju je ostvarivao u posljednja tri mjeseca rada.

Ravnateljica škole Mirjana Cerovac za Jutarnji je potvrdila da je poduzela ‘određene korake s Ministarstvom u smislu utvrđivanja činjenice zaposlenja u Irskoj’. Ministarstvo obrazovanja se, pak, preko Ministarstva vanjskih poslova obratilo našem Veleposlanstvu u Dublinu, kako bi službeno ustvrdili radi li Bunjac. No Odjel za radna pitanja u Irskoj odgovorio im je da su podaci o radnom statusu štićeni uredbom o zaštiti podataka.

Sam Bunjac za Jutarnji je rekao da njegov privatni život nije tema za medije. Nakon što su mu novinarke rekle kako imaju informaciju da je zbog kaznene prijave suspendiran iz škole, ali da i dalje prima dvije trećine plaće, nije odgovarao.