Pretraga

Priča dobila epilog: Doznali smo što će biti s profesorom koji je učenike zvao u berbu maslina

A- A+

Nakon što je profesor Denis Milinović angažirao učenike u radnim aktivnostima, poput branja maslina i čišćenja apartmana, nudeći im zauzvrat oslobađanje od nastave ili pitanja iz ispita, ravnatelj škole, Dragan Pavelin, uputio je pisano upozorenje profesoru s mogućnošću otkaza ugovora o radu. Unatoč prvotnom negiranju optužbi, profesor je suočen sa svojevrsnim epilogom u obliku pisanog upozorenja, dok ravnatelj nije donio odluku o suspendiranju.

pomorska škola split i izdvojena slika ubranih maslina

Pomorska škola Split | foto: screenshot Google Maps / obrada Canva

Na temelju prošlotjednog incidenta u Pomorskoj školi u Splitu, gdje je profesor Denis Milinović angažirao učenike u berbi maslina i čišćenju apartmana, srednja.hr dobila je potvrdu kako je ravnatelj škole, Dragan Pavelin, donio odluku o slanju pisanog upozorenja profesoru Milinoviću, s mogućnošću otkaza ugovora o radu.

– Osnovom Vašeg upita, obavještavamo Vas da je ravnatelj škole, Dragan Pavelin, po zaprimljenom očitovanju nastavnika D. Milinovića u svezi poziva na obranu, istome uputio pisano Upozorenje na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu (27.11.2023.), stoji u odgovoru škole.

Prvo je negirao optužbe, a onda…

Podsjetimo, incident je izbio nakon što je majka jednog učenika izrazila nezadovoljstvo profesorovom praksom, tvrdeći da učenicima nudi novac, duhan i piće kako bi kompenzirao izvannastavne zadatke. Profesor je prvotno negirao optužbe, navodeći da je berba maslina dio Erasmus+ projekta te da je uključivala profesore i učenike iz Nizozemske, Portugala i Francuske.

Međutim, mediji su došli posjed poruka iz WhatsApp grupe koja je korištena za komunikaciju s učenicima, a poruke su, između ovih poziva, bile prepune gramatičkih i pravopisnih grešaka. U porukama je profesor nudio oslobađanje od nastave ili slanje pitanja iz ispita u zamjenu za sudjelovanje u radnim akcijama.

Izdvojeni članak
branje maslina i zgrada pomorske škole Split

Profesor zvao učenike u berbu maslina pa ih plaćao pivom i izostancima: ‘Nije suspendiran’

Ravnatelj ga nije suspendirao, ali je dobio upozorenje

Jedna majka koja je upozorila na situaciju rekla je da smatra da takvo ponašanje nije u redu, unatoč tome što profesor ima dobar odnos s učenicima te ih motivira na sudjelovanje. Ravnatelj Dragan Pavelin, unatoč potvrdi incidenta, nije suspendirao profesora Milinovića, ističući da nema jasnih dokaza i da se suspenzija primjenjuje za teža kaznena djela.

Epilog ovog skandala stiže s pismenim upozorenjem koje ravnatelj škole šalje profesoru Milinoviću, postavljajući time osnovu za daljnje postupanje u vezi s ovom kontroverznom situacijom.