Pretraga

Bjelovarčanka tražila sina (16) na izlasku pa se šokirala prizorima u kafićima: ‘To što sam vidjela nije normalno’

A- A+

Oblak dima koji se može rezati nožem i maloljetnici u separeima s bocama alkohola na stolu – tako je prizore u bjelovarskim kafićima opisala jedna majka. Svjedočila je tome tražeći po klubovima svog maloljetnog sina, a javno je odlučila istupiti sa željom da ‘probudi’ odgovorne.

foto: pixabay

Anonimna majka iz Bjelovara ispričala je svoje svjedočanstvo portalu Bjelovar.live, a njemu upozorava na stanje u tamošnjim kafićima. Kako opisuje, u subotu se uputila tražiti svog sina koji je bio u noćnom izlasku te je ostala šokirana prizorima koji su ju ondje dočekali.

Izdvojeni članak

Konzumiranje opijata u Hrvatskoj: Doznajte kada se mladi u prosjeku počinju drogirati te u kojoj županiji ima najviše narkomana

– Ispred jednog od lokala u koji sam planirala ući stajale su neke djevojke i glasno komentirale kako se unutra puši marihuana. Kada sam ušla u kafić, došlo mi je slabo. Od količine dima koja je dominirala prostorom jedva sam mogla disati. To nisu bile cigarete, a ni duhan. To je sigurno bila ‘marica’, požalila se majka portalu Bjelovar.live.

Javno je istupila sa željom da upozori i ‘probudi’ odgovorne, jer kaže da su osobe koje je zatekla u tim kafićima dobi oko 16 i 17 godina.

– Sjedili su po separeima, a ispred njih su bila alkoholna pića. Dim se mogao rezati nožem. Mislila sam da sanjam, opisuje majka.

Nakon nekog vremena pronašla je sina te ga upitala zna li on što se događa u kafićima i je li išta vidio ili čuo o marihuani, što je 16-godišnjak zanijekao te je rekao da se tome protivi. Majka je izrazila sumnju da bi joj sin otkrio da nešto i zna, jer se vjerojatno boji njene reakcije.

– Znaju li nadležni uopće što se događa subotom po lokalima ili na to namjerno zatvaraju oči? Vjerujte, strahujem za sina, ali i za ostalu mladež. To što sam vidjela nije normalno, a posebno ne u tako mlađoj dobi. Policija bi se morala pozabaviti takvim problemima. Ne mogu vjerovati da se alkohol toči maloljetnim osobama i marihuana puši usred lokala, kazala je majka za Bjelovarski.live i zaključila kako je ugostiteljima samo ‘bitan novac, a ne posljedice’.