Pretraga

Svaki bod je bio presudan za upad: Pogledajte koje su škole upisali najbolji osmaši diljem Hrvatske

A- A+

Za osmaše diljem Hrvatske završava ljetni rok upisa u srednje škole. Mogućnost odabira programa u kojem će nastaviti svoje školovanje na višoj razini zaključana je u srijedu. Doznali smo koje su škole  prema preliminarnim podacima upisivali osmaši s najvišim brojem bodova.

Medicinska škola Osijek| foto: http://ss-medicinska-os.skole.hr/

Do 22. srpnja učenici su mogli online prijavljivati srednjoškolske programe koje žele upisati, a u srijedu je započelo ispisivanje prijavnica koje učenici moraju osobno ili elektronskim putem dostaviti razredniku do 24. srpnja 2020. godine u 15:00 sati, nakon čega se do 31. srpnja dostavljaju i upisnice. Tek nakon tog datuma upisne liste bit će konačne.

Gimnazije koje su upisivali najbolji

Kada je riječ o gimnazijama, prema preliminarnim podacima koje smo zatražili od Ministarstva znanosti i obrazovanja, najviši prosječan broj bodova imaju upisani u pridoslovno-matematičku gimnaziji I. gimnazije Zagreb. Prosječan broj bodova upisanih u taj program trenutno iznosi 80,63.

Isti program XV. gimnazije Zagreb nalazi se na drugom mjestu ljestvice programa koje su upisivali najbolji – prosjek bodova upisanih je 80,35. Prirodoslovna gimnazija u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga Zagreb na trećem je mjestu po prosjeku bodova upisanih, koji iznosi 80,28.

Izvor: MZO

Strukovne škole koje su upisivali najbolji

Kada je riječ o strukovnim školama koje su upisivali učenici s najvišim brojem bodova, trenutno se na vrhu ljestvice nalazi se program farmaceutski tehničar u Medicinskoj školi Osijek. Prosječan broj bodova upisanih u taj program u ovom trenutku je 79,57.

Isti program, ali Zdravstvenog učilišta u Zagrebu, drugi je po prosjeku bodova upisanih, a on iznosi 78,99. Dentalni tehničar/ka na istom učilištu treći je strukovni smjer kojeg su upisivali najbolji osmaši, s prosjekom bodova upisanih od 78,03. Isti prosječan broj bodova imaju upisani u program farmaceutski tehničar u Medicinskoj školi Rijeka.

Izvor: MZO

Popise 20 gimnazija i strukovnih škola koje su najpoželjnije prema omjeru kvote i broja kandidata kojima je to prvi izbor, možete vidjeti ovdje.


Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.