Pretraga

Zbog netočnih podataka u sustavu mogli biste ostati bez mjesta u srednjoj: Osmaši, danas istječe važan rok

A- A+

Rokovi upisa u srednje ove su godine poprilično ‘rastegnuti’, pa tako čitav proces još uvijek traje. Osmaši škole biraju sve do 22. srpnja, a za svega nekoliko sati istječe važan rok za ulaganje prigovora na netočne podatke u sustavu upisa u srednje.

Foto: Tim Gouw; Unsplash

Od 20. srpnja u ponoć na kartici ‘Moji prigovori’ u NISpuSŠ sustavu upisa u srednje, osmaši mogu podnositi prigovore na nedostatak ili netočnost podataka koji utječu na ljestvice poretka, poput, primjerice, rezultata natjecanja. Za ispravljanje podataka u kartici ‘Moji podaci’, a koji se odnose na ocjene iz osnovne škole, osobne podatke i slično, učenici se trebaju javiti svojim razrednicima.

Rok je započeo i završava danas

Izdvojeni članak
učionica

Pogledajte koje su srednje škole najpopularnije među osmašima u prva tri dana prijava

Važno je naglasiti kako je rok za podnošenje prigovora zbog netočnosti podataka iznimno kratak.

– Rok za podnošenje prigovora je 20. srpnja u 15:00 sati. Svi prigovori pristigli do navedenog roka bit će riješeni, a prigovori pristigli nakon toga roka neće biti razmatrani. Na stranici www.upisi.hr na kartici ‘Moji prigovori’ učenici će moći vidjeti prigovore koje su uputili do 20. srpnja u 15:00 sati i odgovore na iste. Molimo kandidate da u rubriku Moji prigovori postavljaju samo argumentirane prigovore koji se odnose na nedostatak ili netočnost podataka koji utječu na ljestvice poretka. Ostali prigovori neće se razmatrati. Ako imate pitanja, uputite ih na adresu [email protected], ne u prigovore, stoji u obavijesti na mrežnim stranicama Nacionalnog informacijskog sustava prijava u srednje škole.

Podsjetimo, do brisanja s lista kandidata koji nisu zadovoljili preduvjet doći će 21. srpnja, a dan nakon, 22. srpnja završavaju prijave obrazovnih programa i započinje ispis prijavnica. Krajnji rok za zaprimanje potpisanih prijavnica koje učenici potpisane dostavljaju razredniku je 24. srpnja, a 25. srpnja bit će objavljene konačne ljestvice poretka.

Izračunajte bodove i pronađite srednju baš za sebe!

Online predstavljanje škola: Predstavljamo naš novi projekt koji će olakšati odabir tisućama učenika

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola.

Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap