Pretraga

Za bolji uspjeh: Rektor Boras pozvao je studente na misu, a splitskim studentima nadbiskup dolazi u dom

A- A+

Nova akademska godina je započela, a rektor našeg najvećeg i najstarijeg sveučilišta pozvao je studente na zaziv Duha Svetoga. Svečano euharistijsko slavlje predvodit će čovjek povezan sa Sveučilištem – Veliki kancelar Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta kardinal Josip Bozanić. Misu je organiziralo i Splitsko sveučilište.

Rektor Damir Boras | Screenshot: Youtube Sveučilišni Zagreb

Sveučilište u Zagrebu sa svojih službenih stranica pozvalo je studente na misu.

Već tradicionalno, u ime Sveučilišta, poziv je studentima poslao sam rektor.

– Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i dekan Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta prof. dr. sc. Mario Cifrak obavješćuju studente i nastavnike da će se u utorak 5. studenoga 2019. u 18 sati služiti svečana sveta misa Veni Sancte Spiritus za 351. akademsku godinu (2019./2020.), stoji na stranicama Sveučilišta.

Veliki kancelar zazvat će Duha Svetoga

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [215.75 KB]

Ako vam se dokument ne otvara, osvježite stranicu.

Izdvojeni članak

Ostavština rektora Damira Borasa: Anti-biblijske vrijednosti

Uz obavijest o održavanju mise, dodali su i napomenu o njezinu predstavitelju te njegovoj poveznici sa Sveučilištem.

– Euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali predvodit će uzoriti gospodin kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački i Veliki kancelar Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, napisali su sa Sveučilišta.

Na misi će se moliti tzv. “zlatna sekvencija”, molitva zaziva Duha Svetoga. Inače, mise Veni Sancte Spiritus (Dođi Duše Presveti) slave se uoči početka važnih događaja (kao što je, eto, početak akademske godine).

Misa na prostoru sveučilišta

Osim Zagrebačkog, misu za početak akademske godine organiziralo je i Sveučilište u Splitu. No, oni studente na euharistijsko slavlje nisu pozvali putem službenih stranica, već samo putem društvenih mreža.

Izdvojeni članak

Da studentima godina protekne u miru Božjem, sportska dvorana doma na 4 dana postaje crkva

– Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, Studentski Centar Split i Sveučilište u Splitu organiziraju u ponedjeljak 28. listopada (prvi dan duhovne obnove) u 20 sati sv. Misu “Dođi Duše Presveti” za početak nove akademske godine koju će predvoditi mons. Marin Barišić, Splitsko – makarski nadbiskup, napisali su u opisu eventa.

Ipak, njihova će se misa održati na prostoru sveučilišta.

– Sveta Misa će se održati u sportskoj dvorani studentskog doma dr. Franjo Tuđman, napomenuli su.

Crkva je za studente organizirala i trodnevnu duhovnu obnovu u studentskom domu na Kampusu, čije je geslo: “Jednom se živi! Tko preživi pričat će”.