Pretraga

Da studentima godina protekne u miru Božjem, sportska dvorana doma na 4 dana postaje crkva

A- A+

Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu, već tradicionalno organiziraju Svetu misu za početak akademske godine. Kako je nova godina već u punom jeku, mise na oba Sveučilišta održavaju se sljedećeg tjedna, a gratis događaj za splitske studente je i trodnevna duhovna obnova u prostorijama studentskog doma.

Prizor s mise u studentskom domu Split u 2017. | foto: Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije

Sveučilište u Splitu, Studentski Centar Split i Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organiziraju Svetu misu za početak nove akademske godine. Misa će se održati u ponedjeljak, 15. listopada u sportskoj dvorani Studentskog doma na Kampusu, s početkom u 20 sati. Svetu misu ‘Zaziv Duha Svetoga’ predvodit će mons. Marin Barišić, a misno slavlje glazbeno će uveličati VIS Veritas aeterna.

Izdvojeni članak

Umjesto na svetu misu, studenti Građevine moraju na upise

Sportska dvorana studentskog doma dr. Franjo Tuđman bit će ovih dana puna religijskog sadržaja jer splitsko sveučilište i SC, osim mise, ondje organiziraju i trodnevnu duhovnu obnovu. Duhovna obnova pod geslom ‘Život oblikovan Riječju’ kreće 12. listopada i traje do 14. listopada, a početak je svakog dana u 18 sati. Trodnevni događaj sastoji se od predavanja, koje će održati Ante Vučković sa splitskog KBF-a, mise te klanjanja. Za petak je planiran i koncert duhovne glazbe.

I Sveučilište u Zagrebu organizira misu za početak akademske godine. Tko će ju predvoditi nije još poznato, ali prema akademskom kalendaru Sveučilišta misa ‘Veni Sancte Spiritus’ održava se u četvrtak 18. listopada.