Pretraga

Na čelo Odbora za mlade ide Karolina Vidović Krišto, a za obrazovanje Vesna Bedeković: Evo tko su članovi

A- A+

Hrvatski sabor danas je donio odluku o članovima i predsjednicima saborskih odbora. Bivša ministrica Vesna Bedeković po drugi je put izabrana za predsjednicu Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, a na čelo Odbora za obitelj, mlade i sport zasjela je Karolina Vidović Krišto.

Vesna Bedeković i Karolina Vidović Krišto
Foto: Youtube screenshot (kanali HINA multimedija i NOVA TV)

Hrvatski sabor danas je donio odluku o članovima i predsjednciima resornih saborskih odbora.

Obrazovanje ide u ruke Bedeković

Na čelo Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora izabrana je Vesna Bedeković. Ona se već jednom nalazila na čelu Odbora, a potom je postala ministricom demografije, obitelji i socijalne politike u prethodnoj Vladi Andreja Plenkovića. Doktorirala je u polju pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Izdvojeni članak
radovan fuchs

‘Stari lisac’ i ‘osoba s integritetom’: O Fuchsu govore bivša premijerka Kosor i tri cijenjena profesora

Za potpredsjednika Odbora za obrazovanje izabran je Marijan Pavliček, a za članove: Rade Šimičević, Radoje Vidović, Ante Bačić, Marko Pavić, Krešimir Ačkar, Milorad Pupovac, Sabina Glasovac, Rajko Ostojić, Marijana Puljak, Zlatko Hasanbegović i Damir Bakić.

Vidović Krišto na čelu Odbora za mlade

Odborom za obitelj, mlade i sport Hrvatskoga sabora predsjedat će Karolina Vidović Krišto. U parlament je došla dobivši mandat kao nezavisna kandidatkinja na listi Domovinskog pokreta, prije je radila kao novinarka na HRT-u, a u javnosti je u zadnje vrijeme poznata po kontroverznim izjavama o iskustvima djece koja su preživjela pobačaj. Ima titulu diplomirane novinarke sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, a angažirana je u nastavi na Fakultetu hrvatskih studija gdje drži seminarsku nastavu na kolegiju – Mediji i Domovinski rat.

Za potpredsjednika Odbora za mlade izabran je Ante Bačić, a za članove: Dragana Jeckov, Nada Murganić, Vinko Zulim, Vesna Bedeković, Ivan Budalić, Ante Deur, Irena Šimunić, Andreja Marić, Romana Nikolić, Marko Milanović Litre i Rada Borić.