Pretraga

Cijela škola je na online nastavi, ali ne zbog korone: ‘Ogorčeni smo, strah nas je da će biti još gore’

A- A+

Učenici Osnovne škole Skrad od ovog tjedna su na online nastavi, ali ne zbog loše epidemiološke situacije, već zato što ih nema tko voziti u školu. Devetero učenika ostalo je bez prijevoza do škole kada je domar, koji ih je do tada vozio, otišao u mirovinu.

Foto: Unsplash

Iako mnoge škole prelaze na online nastavu zbog korone i loše epidemiološke situacije, Osnovna škola Skrad od ovoga je tjedna na online nastavi zbog sasvim drugog razloga, piše Novi list. Naime, devetero učenika nema organizirani prijevoz do škole otkako je domar, koji ih je do tada vozio, otišao u mirovinu, prenosi Novi List.

Birokratska zavrzlama?

Navode kako je problem nastao u birokraciji. Objašnjavaju kako se oko prijevoza učenika Primorsko-goranskoj županiji dodatno brine kroz kupnju kombi vozila. Tako je i škola u Skradu, kako piše Novi list, dobila kombi, no sada je problem jer nema vozača.

Tvrde kako je škola na vrijeme poslala zahtjev za zapošljavanjem novog domara, odnosno vozača. No, kako piše Novi list, odgovor školi nikada nije stigao.

Izdvojeni članak

Prvi dan od povratka u klupe prelaze na online nastavu, roditelji dobili apsurdnu poruku

‘Ogorčeni smo, strah nas je da će biti još gore’

– Vidjeli smo da djecu ne vozi dosadašnji domar, ali tome nismo posvećivali neku posebnu pažnju jer je sve nekako išlo do prošlog tjedna kad je najavljeno da će prijevoz stati jer nema vozača te da će djeca umjesto klasične, pohađati online nastavu, rekla je majka učenika za Novi list.

Iako je do sada Općina Skrad pomogla oko prijevoza učenika, prema pisanju Novog lista, to je trajalo samo do kraja listopada. Nakon toga su roditelji vozili djecu u školu, kako je tko stigao, no to se pokazalo neodrživim, piše Novi list.

– Ogorčeni smo jer nismo obaviješteni o cjelokupnom stanju jer bismo svakako nešto kao roditelji pokušali učiniti. Sad je stanje teško, a strah nas je da će biti još gore, poručila je majka učenika za Novi list.

Roditelji su za Novi list rekli su kako je ovakvo kašnjenje izdavanja suglasnosti potpuno neopravdano, a ravnateljica ovu sitruaciju nije htjela komentirati za Novi list jer je, kako kaže, prekratko na toj poziciji.

– Sve da suglasnost i dođe za koji dan, slijedi natječaj, pa dva tjedna čekanja, pa period žalbe, pa tek onda izbor… Dakle, najvjerojatnije ćemo cijeli drugi dio prvog polugodišta biti bez prijevoza učenika putnika i to zbog nama neshvatljivog razloga, objasnila je majka učenika za Novi list.

Izdvojeni članak
učenik piše u bilježnicu u razredu

Uvode se obvezne COVID potvrde u škole i fakultete: Evo što će biti s online nastavom

‘Godinu dana čekali smo suglasnost za zapošljavanje spremačice’

No, ovo nije prvi put da za tu školu kasni suglasnost Ministarstva oko zapošljavanja osoblja.

– Jedne školske godine mi smo punih godinu dana čekali suglasnost za zapošljavanje spremačice! Naravno da nas je to ometalo u realizaciji poslova. Ovo sada je još gore, jer tu nije u pitanju samo vozač, već i osoba koja vodi brigu o funkcioniranju škole vezanom uz grijanje. Pitam se tko će biti kriv ukoliko se, primjerice, dogodi nešto s grijanjem, rekao je za Novi list Vjekoslav Pintar, bivši ravnatelj OŠ Skrad.