Pretraga

Crkva zaoštrava odnose s MZOS-om: Zdravstveni odgoj se protivi svjetonazoru većine Hrvata

Hrvatska biskupska konferencija neće prešutjeti uvođenje zdravstvenog odgoja i spolnog obrazovanja u škole, najavio je kardinal Josip Bozanić. Naglašavajući važnost obitelji i citirajući papu, Bozanić je najavio zaoštravanje odnosa Crkve i ministra Jovanovića, prenosi vecernji.hr.

Ministar Jovanović je najavio uvođenje zdravstvenog odgoja u škole, a
Crkvi se to nikako ne sviđa. Hrvatska biskupska konferencija, izjavio je
kardinal Bozanić, neće samo tako prešutjeti uvođenje spolnog odgoja u
nastavu. Citirajući papu, koji je naglasio važnost obitelji, kardinal je
izrazio zabrinutost za ustavno pravo roditelja na odgoj svoje djece.


Bozanić zabrinut za odgoj učenika

– Dijelim zabrinutost s roditeljima koji su zabrinuti za odgoj svoje djece, osobito kako se odgoj i obrazovanje nudi u našim školama. Podržavam sva plemenita nastojanja roditelja. Danas trebamo osobito čuvati i brinuti se za naše obitelji, rekao je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić

Osim Crkve, i brojne katoličke udruge, pod vodstvom GROZD-a i Vigilarea pobunile su se protiv Jovanovićeva ministarstva, žestoko se protiveći uvođenju novih vrijednosti takozvane rodne ideologije. Radi se o uvođenju novih svjetonazora o spolnosti, koji se protivi dosadašnjim svjetonazorima tradicionalnih građana. 

Protivljenje takozvanoj rodnoj ideologiji

Udruge se bune protiv učenja djece o različitosti spola i roda. Ne žele dozvoliti da se mladež uči stavovima kao što je na primjer ‘moj spol je ženski, a rod muški’. 

– Prema mišljenju roditelja i pojedinih nastavnika koji su nam se obratili, odgovorno tvrdimo da je spomenuti modul o spolnosti pokušaj prisilnog uvođenja novih vrijednosti takozvane rodne ideologije, što je uvođenje svjetonazora o spolnosti, koji je u suprotnosti sa svjetonazorom većine roditelja u Hrvatskoj, poručili su iz udruge Vigilare.