Pretraga

Crkva zaoštrava odnose s MZOS-om: Zdravstveni odgoj se protivi svjetonazoru većine Hrvata

A- A+

Hrvatska biskupska konferencija neće prešutjeti uvođenje zdravstvenog odgoja i spolnog obrazovanja u škole, najavio je kardinal Josip Bozanić. Naglašavajući važnost obitelji i citirajući papu, Bozanić je najavio zaoštravanje odnosa Crkve i ministra Jovanovića, prenosi vecernji.hr.

Ministar Jovanović je najavio uvođenje zdravstvenog odgoja u škole, a
Crkvi se to nikako ne sviđa. Hrvatska biskupska konferencija, izjavio je
kardinal Bozanić, neće samo tako prešutjeti uvođenje spolnog odgoja u
nastavu. Citirajući papu, koji je naglasio važnost obitelji, kardinal je
izrazio zabrinutost za ustavno pravo roditelja na odgoj svoje djece.


Izdvojeni članak

Zdravstveni odgoj radit će na spriječavanju predrasuda

Bozanić zabrinut za odgoj učenika

– Dijelim zabrinutost s roditeljima koji su zabrinuti za odgoj svoje djece, osobito kako se odgoj i obrazovanje nudi u našim školama. Podržavam sva plemenita nastojanja roditelja. Danas trebamo osobito čuvati i brinuti se za naše obitelji, rekao je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić

Osim Crkve, i brojne katoličke udruge, pod vodstvom GROZD-a i Vigilarea pobunile su se protiv Jovanovićeva ministarstva, žestoko se protiveći uvođenju novih vrijednosti takozvane rodne ideologije. Radi se o uvođenju novih svjetonazora o spolnosti, koji se protivi dosadašnjim svjetonazorima tradicionalnih građana. 

Protivljenje takozvanoj rodnoj ideologiji

Udruge se bune protiv učenja djece o različitosti spola i roda. Ne žele dozvoliti da se mladež uči stavovima kao što je na primjer ‘moj spol je ženski, a rod muški’. 

– Prema mišljenju roditelja i pojedinih nastavnika koji su nam se obratili, odgovorno tvrdimo da je spomenuti modul o spolnosti pokušaj prisilnog uvođenja novih vrijednosti takozvane rodne ideologije, što je uvođenje svjetonazora o spolnosti, koji je u suprotnosti sa svjetonazorom većine roditelja u Hrvatskoj, poručili su iz udruge Vigilare.