Pretraga

Ministar Jovanović: Kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut

A- A+

Ministar Željko Jovanović sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare povodom odluke Ustavnog suda da se zabrani zdravstveni odgoj u školama. Iako su iz uduge GROZD tražili da, između ostalih, i ministar podnese ostavku, on ističe da je samo dobio snagu i volju da izdrži silne napade. Također je izjavio da odluku Ustavnog suda nije dobio te još uvijek tvrdi kako kurikulum zdravstvenog odgoja ni po čemu nije sporan.

Povodom odluke Ustavnog suda da je zdravstveni odgoj u školama privremeno zabranjen, ministar obrazovanja Željko Jovanović je sazvao izvanrednu konferenciju za novinare. U live prijenosu Jovanović je izjavio kako spomenutu odluku Ustavnog suda nije dobio, što mu je jako čudno budući da su je pojedinci već jučer objavili.

Izdvojeni članak

Ustavni sud donio odluku kojom se zabranjuje zdravstveni odgoj u školama

Ministar ne daje ostavku

– Ne bih se osvrtao na odluku Ustavnog suda. Ja sam rekao da poštujem tu odluku i mi ćemo je poštovati u svim zahtjevima koje dođu do nas, ističe Jovanović dodajući kako to ne znači da je kurikulum zdravstvenog odgoja ukinut i da ni po čemu nije sporan. Dodao je kako se ni za kurikulume drugih predmeta nije provela javna rasprava te da će je sada provesti.

– Da je ijedna sadržajna činjenica u kurikulumu sporna, ja bih odmah dao ostavku. Ovako sam dobio samo jaču snagu i volju da izdržim ove silne napade, rekao je Jovanović.

Izdvojeni članak

MZOS demantira informacije koje šire GROZD i Vigilare

GROZD slavi veliki dan demokracije u Hrvatskoj

– Ovo je veliki dan za demokraciju u Hrvatskoj jer smo do sad bili svjedoci Jovanovićeve nedemokracije. Kada smo mi govorili da su njegove odluke protuustavne on nas je vrijeđao pa čak i klevetao. Jako nam je drago što je Ustavni sud donio takvu odluku, izjavio je Ladislav Ilčić iz udruge GROZD.

Dodao je kako oni zagovaraju zdravstveni odgoj, ali da ga je Jovanović uveo na pogrešan i nedemokratski način. Ilčić se nada kako neće biti potrebno čekati opet tri godine do njegova uvođenja u obrazovni sustav, ali da se trebaju napraviti dva znanstvena programa pa dozvoliti roditeljima da izaberu onaj koji je prihvatljiv.

– Svakako bi ostavku trebali podnijeti Mila Jelavić i Vinko Filipović iz Agencije za obrazovanje te ministar Jovanović, izjavio je Ladislav Ilčić.