Pretraga

Đakovački gimnazijalci snimili fenomenalan božićni video pred kojim se može sakriti pola hrvatske estrade

A- A+

Učenica 4. razreda gimnazije A.G.Matoša u Đakovu Ivona Knežević došla je na ideju da napravi božićni video. U tome je dobila pomoć učenika i nastavnika iz cijele škole, no uz nju je najveći posao, onaj snimateljski, odradio učenik 3. razreda Luka Vidović. Sav taj trud naposljetku je rezultirao impresivnim videospotom na kultnu pjesmu Fantoma – Sretan Božić svakome. Taj je video, uz kratki opis, nedavno stigao na naš redakcijski mail i nagovijestio dolazak pravih božićnih radosti.

Izdvojeni članak

Studenti Učiteljskog fakulteta snimili raspjevanu i toplu božićnu čestitku koja će vas baš razveseliti

Nerijetko ostanemo zapanjeni talentom i sposobnošću koju nam pokažu upravo srednjoškolci. Ništa drugačije nije bilo ni u ovo božićno vrijeme. Tako smo prije nekoliko dana na redakcijski mail dobili božićni video. Još je bio u izradi, a skromni pošiljatelji poslali su nam ga samo da vide jesmo li zainteresirani. Kada smo ga pogledali, shvatili smo da se ispred njega može sakriti pola hrvatske estrade.

Nadahnuta riječima Olivera Dragojevića, na ideju snimanja božićnog videa došla je maturantica Ivona

Ono što je najbolje u cijeloj priči je da je ovaj video, gotovo u cijelosti, produkt učeničkog talenta i truda. Na ideju snimanja božićnog videa došla je, kaže, inspirirana riječima poznatog hrvatskog glazbenika Olivera Dragojevića.

– Za one koji me ne znaju ja sam samo još jedna obična učenica u gimnaziji A. G. Matoša. No, svi koji me poznaju znaju da sam osoba koja živi u svom svijetu i ne može se koncentrirati na neke ‘bitne’ stvari u životu jer jedino što je meni bitno su ideje koje mi se stvaraju u glavi, a takvih je milijun. Volim slušati priče različitih ljudi i prenositi ih putem videa i fotografije jer me riječi drugih inspiriraju. Tako su me Oliverove riječi, iz pjesme Bijeli Božić, inspirirale za snimanje ovog spota. Oliver je rekao ‘možda takav jedan dan zbliži cijeli svijet’ i to mi je jedan od najljepših stihova iz svih pjesama jer smatram da Božić ima upravo tu moć – zbližiti cijeli svijet, ili cijelu školu, objašnjava Ivona kako je došla na ideju.

Životni joj je san snimiti vlastiti mjuzikl pa je ovo snimanje bila jedna stepenica prema tom cilju. Voli taj ugođaj povezanosti koji se u mjuziklima osjeća, kaže, zajedništvo među ljudima i energiju, i to je htjela stvoriti u svojoj školi.

Video je snimio Luka, učenik 3. razreda đakovačke gimnazije

Izdvojeni članak

[VIDEO] Riječki studenti ‘razvalili’ božićnu priredbu tradicionalnom pjesmom o Jovanki

Profesori i učenici, što se vidi iz priloženog videa, skočili su u pomoć pri realizaciji ovog videa. No, onaj koji je najzaslužniji za prenošenje Ivoninih ideja ‘na platno’ je učenik 3. razreda Luka Vidović, koji je cijeli video snimio. I on je jedan od onih kojima škola nije zatvor ili dosada koji ubijaju kreativnost, već upravo suprotno, što dokazuje i ovaj video.

– Mislim da za sve stvari u životu možemo sami donijeti odluku kako ćemo ih doživjeti i što ćemo od njih napraviti. Netko će školu gledati kao zatvor, a netko, poput mene, kao savršenu priliku za snimanje spota. Netko će spavati na biologiji, a ja ću razmišljati kakav bi spot mogli snimiti da biologija postane zabavnija. Eto, u tome je stvar, kad nađete nešto što volite stvari prestanu biti dosadne i prilike se pojavljuju same. Zbog ovog projekta upoznala sam jako puno učenika i zato mi je ovo jedno od ljepših iskustava u životu. Mislim da će svi učenici koji su sudjelovali na ovom snimanju dugo pamtiti 15.12.2017. jer je tog dana škola postala zabavna ustanova, sa ljudima bez briga, na puni jedan sat, priča Ivona.