Pretraga

Dijelu prostorija u dvorištu SC-a zabranjen pristup zbog opasnosti od urušavanja

A- A+

Na temelju Elaborata o reviziji sustava sigurnosti prostora i sadržaja Studentskog centra u Zagrebu, ali i zabrinutosti za sigurnost korisnika prostora ‘Sretne kuće’, sanacijski upravitelj zagrebačkog Studentskog centra, Mirko Bošnjak, donio je odluku o zabrani ulaska u pojedine prostore u dvorištu tamošnjeg SC-a.

Foto: Srednja.hr

Elaborat o izvršenoj reviziji sustava sigurnosti s prijedlogom mjera i aktivnosti za otklanjanje nedostataka i podizanja razine sigurnosti objekata, prostora i sadržaja Studentskog centra u Zagrebu, izrađen je u travnju. Tim Elaboratom zaključeno je da na nekoliko prostora unutar dvorišta SC-a postoji rizik od mogućnosti urušavanja prostora ili izbijanja požara na pojedinim objektima, obavještavaju iz Studentskog centra. Rizik je velik, a posljedice bi mogle imati ne samo materijalnu nego i drugu štetu poput fizičke ugroze, pa je dijelu tih prostorija zabranjen pristup.

Izdvojeni članak

Od danas stanarinu u domu možete platiti karticom, ali ne svakom

– To se osobito odnosi na dva prostora koji su najrizičniji unutar dvorišta SC-a, i to: 

  • Prostor (drvena baraka s velikom količinom zapaljivog materijala) kojega za različite potrebe koriste određene službe SC.a (skladište, auto radionica, radionica Teatra &TD) i vanjski suradnici (sretna kuća, skat Klub i dr.). Ovaj prostor je sa sigurnosnog aspekta proglašen visokorizičnim i opasnim po okolinu, a uz to i kao krajnje zapušten, s vrlo visokim stupnjem opasnosti od nastanka akcidentne situacije. 
  • Skladište rekvizita Teatra &TD, koji je prema tom nalazu krajnje neuredan i opasan po život jer je u ruševnom stanju, s napuklim zidovima i fasadom (osobito na zapadnoj strani) pa se radi sigurnosnih razloga preporučuje najprije pražnjenje objekta, a potom do preuređenja zabranu prilaza i ulaza u objekt, stoji u priopćenju SC-a. 

Službi Zajedničkih poslova naloženo je isprazne prostore sretna kuća od osoba i stvari, te osiguraju zabranu prilaska navedenim prostorima, ključevi moraju biti dostavljeni u ured sanacijskog upravitelja Bošnjaka, a ulazak u navedeni prostor moguć je jedino uz prethodno odobrenje spomenutog upravitelja.

Prostor Kluba SKATE-Sretna Kuca by srednja.hr on Scribd