Pretraga

Djeca su se iživljavala na bespomoćnom psiću, spasila ga učiteljica

A- A+

Na stranici Azil Osijek – volonteri osvanula je tužna priča o psu Roniju kojeg su zlostavljala djeca u Sarvašu. Ronija su osnovnoškolci namamili, zavezali za drvo pa ga tukli. Spasila ga je učiteljica. Trenutno je u azilu i traži budući dom.

Zlostavljani pas Roni | foto: Azil Osijek

– Njegova priča je baš tužna. Najgore mi je kad pomslim u kakve će ljude izrasti ta djeca koja su ga zavezala za drvo i pretukla. Pa kad narastu i dobiju moć…, započeo je priču o psu Roniju administartor Facebook stranice Azil Osijek – volonteri.

Ispričao je o zlostavljanju psa koje se dogodilo u Sarvašu, prigradskom naselju grada Osijeka.

To je taj nesrazmjer između svega što vidim tu u Azilu, vidim krasne klince koji s našim kerovcima plaču, smiju se, empatiziraju, koji razgovaraju s psima i razumiju se. I onda dođe Roni kojega su u Sarvašu klinci, djeca osnovne škole zavezala za drvo i pretukla. Prestrašno mi je to, taj trenutak u kojemu su mu lagali, jer nekako su ga trebali pridobiti, pa zavezati i onda horor. Totalno razočarenje u ljudski rod, kaže volonter.

Psa je od nasilja spasila učiteljica.

– Eto to su te rane koje na oko ne vidiš, jer falabogu prošao je bez većih ozljeda jer je učiteljica reagirala, jedna od tri osobe koje su ga u sarvašu hranile, bile jedine dobre osobe u njegovom životu. Jer što nekome učini, čime se zamjeri malecni pas od svega desetak kila kojega su izbacili (već jednom tako grozno izdali) da ima potrebu biti zao, baš zlo čisto prema njemu? Čime su tu djecu uspavljivali, na kakvom odgoju su odrasli, kakve to ljude čine od njih ti njihovi roditelji?, pitaju se iz azila.

Napominju da Roni  nakon onoga što je prošao više ne voli djecu. Možda je bolje reći da ih se boji.

Trzne se čim neko dijete prođe kroz Azil a mi mu objašnjavamo, da baš kao i odrasli nisu svi isti, neki su vrijedni poznavanja i ljubavi. Roni je preživio, on je borac. Psi nikada ne izgube ono s čim se neka ljudska djeca ni ne rode. On je dobar pas kojemu sve što treba jest nova prilika, Azil bi trebao biti samo most do nje. Do onih nekih tako već izlizanih slika o kojima svi sanjamo, al’ koga briga za originalnost, bitna je sigurnost a nju jedino ljubav može dati, zaključuju iz azila.

Napominju da dvogodišnjeg psa možete upoznati kod njih – jer, kao i svi, traži i zaslužuje ljubav i dom.