Pretraga

Posjetili smo Munchies: Kad dođete do posljednjeg zalogaja može vam biti samo žao što ste se zasitili

A- A+

Uđe reper u restoran… Nije početak vica, već realnost u osječkom Munchiesu, novom fast food restoranu koji nudi fuziju američkog street fooda i proizvoda iz lokalnog OPG-a. Restoran je u vlasništvu Matka Mikulića poznatijeg kao Massimo Savage i Marija Majstorovića; dvojac koji je sada češće iza šanka nego ispred. Posjetili smo ih da vidimo kako je to kada reper binu zamijeni kuhinjom i moramo priznati – ovo što smo mi isprobali je čisti hit.

Munchies Osijek

Foto: srednja.hr

Kako vam zvuči američka kuhinja, ali na slavonski? Upravo takav spoj donosi Munchies, novi restoran brze hrane u Osijeku. Kombiniraju klasični street food, u obliku wrapova i burgera, s daškom lokaliteta. I baš kao što nam se sviđa čuti dašak američke obale u hrvatskom repu, tako nam se svidjela i ova kombinacija okusa.

Munchies je mali lokal koji se smjestio u blizini osječke tržnice. Kad kažem ‘mali’, to zbilja i mislim; po ulasku se možete smjestiti za zidni šank ili za jedan visoki stol. Ali, taj mali prostor ima svoj šarm. Vizualni identitet prostora inspiraciju crpi iz stari(ji)h video igara, Mario i Matko su si dodjelili uloge Super Maria i Luigija, a pobrinuli su se i da restoran ima dobar soundtrack. Tako ćete dok žvačete svoj pulled pork wrap ili rib eye steak slušati Kendricka Lamara ili nekog drugog prekooceanskog velikana.

Izdvojeni članak
Massimo Savage leksikon

Leksikon: Massimo Savage nema simpatiju, a omiljeni predmet bio mu je Matematika

Uz popust, prihvatljivo i za studentski džep

U ponudi imaju različite verzije wrapova, burgera, cheese steak i krumpiriće. Cijene se kreću od 6,80 eura za wrap pa sve do 9.80 eura za burgere, a krumpirići se kreću od 2,20 eura za obične do 3,20 eura za krumpiriće sa slaninom. No, ako se ovo čini previše za studentski džep, svako toliko imaju i akcije na različitim dostavnim platformama pa se menu, u koji je onda uključen i prilog te bezalkoholno piće, može naručiti i po 40 posto nižoj cijeni.

Mi smo u našem posjetu Munchiesu naručili pulled pork wrap i supreme hot wrap. Iako smo bili gladni, odlučili smo se zaobići krumpiriće i, moramo priznati, nisu nam nedostajali. Wrapovi su kompaktni, sočni, bogati okusom, nevjerojatno ukusni i zasitni.

Izdvojeni članak
Massimo Savage intervju

Massimo Savage: Škola je bila zaje*ancija, a reperstvo je sprdačina

Osjetna kvaliteta sastojaka

Na količini sastojaka se ne štedi, ali i ono bitnije, ne štedi se ni na kvaliteti. Umake pripremaju sami, dio proizvoda dolazi s već spomenutog OPG-a, meso je toliko meko da se topi u ustima, a kada dođete do posljednjeg zalogaja može vam biti samo žao što ste se zasitili, pa ne možete još uživati u hrani.

Baš je ova kompaktnost wrapa jedna od najboljih stvari ovdje. Iako su rađeni u tortilja tijestu, zamotani su i zapečeni na način da su više kao džep za sve sastojke i možete izbjeći uobičajeni nered koji napravite kada jedete obične tortilje.

Dok smo čekali na naše wrapove, saznali smo da je trenutna ponuda samo to, trenutna. Odnosno, dečki imaju velike planove širenja ponude novim receptima. A mi moramo priznati da se veselimo novom putovanju u Osijek, jer znamo gdje ćemo sigurno otići nešto prezalogajiti.

Kako izgleda novi osječki lokal i hrana, te koju smo im ocjenu dali, pogledajte u videu.

@srednja_hr Jeste li vi ikad jeli u Munchiesu? #srednjahr #studentskonepce #osijek #munchies ♬ original sound – srednja_hr