Pretraga

Dječak želi na Mars pa pisao NASA-i! Evo što su mu odgovorili

A- A+

Sedmogodišnji Amerikanac Dexter se ovih dana našao u svjetskim medijima jer je odlučio slijediti svoj san. On naime sanja o putu na Mars te je napisao pismo NASA-i u kojem je zatražio da mu kažu kako postati astronaut. Evo što su mu odgovorili.

Dexter je 7-godišnji Amerikanac kojem je životni san otići na Mars, odnosno postati astronaut. Jedina razlika između ovog dječaka i svih njegovih vršnjaka sa sličnim snovima je to što se Dexter odlučio napisati pismo NASA-i kako bi u budućnosti rezervirao mjesto u kapsuli za Crveni planet.

– Draga NASA, čuo sam da šaljete dvoje ljudi na Mars i ja bih volio ići, ali tek mi je sedam godina pa ne mogu. Ali volio bih otići u budućnosti. Što trebam napraviti da postanem astronaut, napisao je dječak i uskoro dobio odgovor.

NASA-in Ured za odnose s javnošću je budućeg astronauta ohrabrio da nastavi sanjati te da bude i dalje odlučan i ambiciozan jer bi jednog dana upravo on ‘mogao biti jedan od pionira koji će istraživati svemir’.

Portal Mashable piše kako u svake godine stignu stotine tisuće pisama, a da Ured za odnose s javnošću odgovara na upite iz cijeloga svijeta. Stoga ako imate što pitati NASA-u samo slijedite Dexterov primjer.