Pretraga

Super prilika za naše učenike: Riješite znanstveni problem i osvojite put u NASA-u

A- A+

Najveći svjetski hackathon ‘NASA Space Apps Challenge’ održat će se u Osnovnoj školi Ivana Cankara u Zagrebu između 7. i 8. listopada ove godine. Za sudjelovanje u ovom natjecanju nije potrebno predznanje niti nikakve posebne vještine već samo sposobnost razmišljanja izvan okvira kako bi mogli predložiti rješenja za neke probleme kojima i sama NASA ‘razbija glavu’. Za rješavanje ovih problema, sudionici će na raspolaganju imati NASA-ine podatke i tehnologiju.

Skupina djevojčica rješava zadatak

Skupina djevojčica rješava zadatak | foto: Canva

NASA-in Space Apps Challenge, najveći svjetski hackathon održat će se 7. i 8. listopada na više od 200 lokacija u svijetu, a jedna od njih je i Zagreb, odnosno Osnovna škola Ivana Cankara. Cilj ovog natjecanja osmisliti rješenje za neke od stvarnih problema kojima ‘glavu razbija’ i NASA. Samo neke od tema za koje će sudionici moći predložiti svoja rješenja su istraživanje svemira i slanje ljudi u svemir, proučavanje Zemlje, borba protiv klimatskih promjena i slično. Kako bi došli do inovativnih rješenja, natjecatelji će imati prilike koristiti NASA-ine tehnologije i podatke.

Potpuni popis svih izazova nalazi se na službenoj stranici Space Apps Challengea kako biste unaprijed mogli promisliti o temi koju želite istraživati, ali i o rješenjima koje za nju želite ponuditi. Također, na službenoj stranici je potrebno ispuniti prijavnicu i najaviti dolazak svog tima. Tim može činiti do šest osoba, a za sudjelovanje nije potrebno nikakvo predznanje pa čak niti računalo. Ukoliko nemate tim, možda na lokaciji pronađete nekoga tko misli slično i zajedno vam sine ideja. Također tamo će biti i tim mentora koji će vas usmjeravati i pomagati vam u svemu.

Izdvojeni članak

Preko 500 učenika i učitelja susrelo se s budućnosti: ‘Ne možemo ni zamisliti koje poslove će raditi naša djeca’

Svoje ideje možete predstaviti na način koji sami odaberete bilo to kodiranjem, izradom skice rješenja, prezentacijom, nastupom, plesom ili samo pričom. Po završetku NASA Space App Challengea, žiri će odabrati pobjednike koji će osvojiti vrijedne nagrade. Lokalni pobjednici bit će nagrađeni, a pokaže li se vaš projekt najboljim u svim zemljama sudionicama, cijeli tim osvaja put u NASA-u.

Copy link
Powered by Social Snap