Pretraga

Dosta dobra prilika za učenike: Snimite video, a razredi najboljih dobit će besplatan izlet

A- A+

Učenici osnovnih i srednjih škola, i njihovi cijeli razredi, imaju priliku osvojiti besplatan izlet. Moraju snimiti videonajavu za knjigu, a najbolje će učeničke radove, besplatnim izletom koji ima kulturno-umjetnički program, nagraditi Ministarstvo kulture i medija. Rok za prijavu na ovaj javni poziv od 24. siječnja do 3. travnja ove godine.

televizija kamera

Foto: Unsplash; Vanilla Bear Films

Nakon dva uspješno provedena natječaja na kojima se prikupilo više od pet stotina prijava, Ministarstvo kulture objavilo je novi javni poziv osnovnim i srednjim školama. Traže učenike koji će snimiti najbolji videonajavu (trailer) knjige.

Dvije su zasebne kategorije poziva: učenici osnovnih škola i učenici srednjih škola natječu se s videonajavom u trajanju od maksimalno 2 minute. Broj video radova koje škola može prijaviti nije ograničen. Ministarstvo kulture i medija nagradit će razrede iz kojeg dolazi nagrađeni učenik ili skupina učenika. Najbolji učenički radovi bit će nagrađeni na način da će njihov cijeli razred dobiti besplatan izlet. Taj će izlet imati kulturno-umjetnički program, a sve prema dogovoru sa školama.

Osnovne i srednje škole pozivaju se da prijave učeničke radove elektroničkim putem. Trebaju poslati popunjene online prijavnice te poveznicu na video objavljen na javno dostupnom mrežnom servisu, primjerice Vimeo, YouTube i slično. Ako je video zaključan, moraju, očekivano, dostaviti i lozinku. Video mora biti bez ograničenja mogućnosti pregleda kako bi članovi povjerenstva mogli nesmetano prosuditi radove.

– Ovim Pozivom doprinosi se ponajprije razvoju čitalačke pismenosti djece i mladih te se daje poticaj na aktivno i kritičko čitanje kao temeljnim ciljevima Nacionalne strategije, ističu iz Ministarstva kulture i medija.

Prijave na temelju ovog Poziva mogu se podnositi od 24. siječnja 2023. godine do 3. travnja 2023. godine.