Pretraga

Drama na ekskurziji: Osječki gimnazijalci otrovali se hranom, roditelji najavili tužbu

A- A+

Gotovo dvjesto srednjoškolaca iz II. gimnazije Osijek prošloga je vikenda otišlo na ekskurziju koja nekima, izgleda neće ostati u dobrom sjećanju. Na popularni advent u Beču iz osječke gimnazije zaputila su se tri autobusa pod organizacijom Turističke agencije ‘Ortan’ koja prema riječima ravnatelja škole, nije za sve jednako ispunila ranije dogovorene uvjete. Tako je jedna grupa gimnazijalaca bila smještena u neadekvatnom hostelu što je dovelo i do trovanja hranom petero učenika.

Foto: Srednja.hr, arhivske fotografije

Izdvojeni članak

Ogorčeni roditelji stopirali maturalac zbog oštećenog autobusa

Kako nam je kazao ravnatelj Druge gimnazije Osijek Vladimir Minarik, smještaj grupe učenika i profesora iz jednog autobusa bio je neprimjeren što je jasno izazvalo negodovanje profesora, učenika i roditelja pa je sinoć u školi organiziran sastanak sa spornom agencijom. Rezultat sastanka nezadovoljnih roditelja i agencije ‘Ortan’ jest najavljena nagodba, a zatim i tužba nadležnim osobama u Agenciji.

– Oko četrdeset izuzetno nezadovoljnih roditelja, ali i profesora sinoć je u školi bilo na sastanku s članovima Turističke agencije ‘Ortan’ kako bi se raspravilo o cjelokupnoj situaciji koja je zadesila dio grupe, no roditelji nisu zadovoljni odgovorima Agencije pa je odlučeno kako će ‘Ortanu’ ponuditi mogućnost nagodbe. Ako se Agencija ne složi s uvjetima roditelja, oni dalje pripremaju tužbu s obzirom na to da u razredu ima roditelja pravnika koji će istu i složiti. Organizirali smo se tako da će jedna majka složiti nagodbu i svima nam prosljediti na mail adrese da se usuglasimo, a onda ćemo poslati to Agenciji koju kasnije čeka tužba ako ne pristanu na uvjete, kazao nam je ravnatelj koji je također iznenađen i nezadovoljan cjelokupnom organizacijom te je dodao kako nikada do sad nije zabilježen takav slučaj u školi.

Kao glavni problem na sastanku se kaže ravnatelj, navodio smještaj jednog dijela učenika, a Agencija se pokušala braniti argumentima kako su roditelji naknadno dolazili u njihovu poslovnicu mijenjati ranije dogovoren plan ekskurzije.

– Isključivo se ovdje radi o smještaju koji za jednu grupu nije bio onakav kakav je ranije Agencija dogovarala s roditeljima, a problem je stvarala i hrana koja u potpunosti nije bila adekvatna za učenike i profesore, objašnjava ravnatelj Minarik te je kazao kako je petero učenika koji su se na nesretnoj ekskurziji otrovali hranom sada dobro i kako normalno pohađaju nastavu. 

Neočekivana situacija s ekskurzijom učenika riješila bi se bez velikih posljedica da su, otkriva nam ravnatelj, organizatori iz Agencije odmah preuzeli odgovornost i bili spremni na pregovaranje s roditeljima, ovako će ova priča oko posjeta Beču, ako naknadno ne pristanu na uvjete imati svoj nastavak na sudu.