Pretraga

HZJZ objavio preporuke za odlazak na izlete, mjere su značajno relaksirane: Evo što je sve novo

A- A+

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove smjernice za organiziranje izleta i maturalaca. Pogledajte koje su nove preporuke.

Foto: Unsplash

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stigle su smjernice za izvođenje izvanučioničke nastave, odnosno izleta i ekskurzija.

Naime, prema HZJZ-u, višednevni se izleti i ekskurzije mogu izvoditi bez ograničenja uz preporuku da se takva vrsta nastave organizira u Hrvatskoj. Uz to, postavljen je i uvjet da se svi učenici i djelatnici koji idu na izlet trebaju samotestirati unutar 48 sati prije kretanja na put.

– Samotest za ovu svrhu učenici i djelatnici dobivaju u školi. Može se uzeti u obzir negativan rezultat BAT testa unutar 48 sati ili PCR testa unutar 72 sata u osobnom aranžmanu, odnosno u druge svrhe, kažu iz HZJZ-a.

Dakle, ekskurzije i izleti u inozemstvo nisu izrijekom onemogućeni niti zabranjeni, već je samo preporučeno da se oni organiziraju u Hrvatskoj, što će se, vjerujemo, posebice svidjeti onima koji planiraju maturalna putovanja. Također, ukinuto je pravilo prema kojemu se višednevni izleti izvode najviše tri dana zaredom, što je do sada bio slučaj. Podsjetimo kako se i do sada za maturante izvanučionička nastava mogle organizirati tek nakon ispitnog roka, što je također ukinuto, a od sada se u autobusu mogu ‘miješati’ i učenici različitih razrednih odjela.

Naravno, HZJZ ističe i da se potrebno pridržavati svih važećih protuepidemijskih mjera te odluka Stožera civilne zaštite kao i njihovih preporuka koje možete vidjeti na sljedećoj poveznici.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [52.31 KB]