Pretraga

Drama u susjednoj državi: Prekinuta nastava i brojne škole evakuirane zbog dojave o bombi

A- A+

U više škola susjedne Crne Gore stigla je dojava da je postavljena bomba. Nastva je odmah prekinuta i škole su evakuirane, a iz Uprave policije priopćeno je da su policijske eipe u školama te da su u tijeku kontrole.

Foto: Službena web stranica crnogorskog MUP-a| www.gov.me

Kako javlja Radio i televizija Crne Gore, u osnovnim školama u više crnogorskih gradova prekinuta je nastava zbog dojava da su postavljene bombe. Evakuirane su škole u Podgorici, Nikšiću, Baru, Beranama, Bijelom Polju, Kolašinu, Herceg Novom, Cetinju, Andrijevici, Ulcinju, Kotoru, a dojava bombe stigla je i Općini i sudu u Baru.

– Na teritoriji škole podmetnuto je mnogo bombi. Uvijek smo sanjali o osveti. Mi ćemo se osvetiti, doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti. Nitko neće ostati živ. Čitav grad će krvariti, poruka je koju je dobio veliki broj osnovnih škola, prenosi RTCG.

Policijske ekipe stigle su u škole te provode izvide. Iz policije je priopćeno i da uprave i nastavno osoblje škola surađuju s policijom. Roditelji su obaviješteni o slučajevima te su u kontaktu sa školama radi nastavka nastavnog procesa nakon završetka policijskih aktivnosti

Ravnateljica jedne od škola u koju je stigla dojava, OŠ ‘Luka Simonović’ iz Nikšića, Marija Martinović, kazala je da je više škola u Nikšiću dobilo dojavu o bombi, te da su učenici evakuirani iz sigurnosnih razloga.

– Jutros je na službeni mail škole ‘Luka Simonović’ stigao mail u 7:13 da je u školi podmetnuto više bombi. Danas neće biti nastave za učenike radi bezbjednosti naše djecee. Idem u stanicu policije da obavijestim zvanične organe. I druge škole su dobile dojavu, tako da neće biti nastave ni u ostalim školama, kazala je Martinović, prenosi RTCG.

Dopuna informacija, 27. travnja u 16:19 h

Kako prenosi RTCG, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta obaviješteno je da je dojava o bombi stigla u 41 školu. No zbog panike koja je nastala obustavljena nastava u svim školama u zemlji. Isti izvor navodi i da je v.d. pomoćnika direktora Uprave policije Dragan Gorović, priopćio da dosadašnji rezultati istrage pokazuju da je riječ o lažnim dojavama, ali da će sačekati dok ne pregledaju sve objekte. Za sada eksplozivne naprave nisu pronađene, a policija traga za osobom koja je poslala mailove, prenosi RTCG.