Pretraga

Dvadesetogodišnji Filip Trezner dobio Državnu nagradu za volontiranje

A- A+

Dvadesetogodišnjem Karlovčanu Filipu Trezneru danas je uručena je Državna nagrada za volontiranje. Iza najvišeg priznanja koje Republika Hrvatska dodjeljuje za volontiranje, doprinos i druge volonterske aktivnosti, stoji više od pet godina Filipovog volonterskog angažmana, a samo je protekle godine ostvario 1.260 nesebičnih sati na različitim volonterskim pozicijama. 

Trezner je nagradu dobio kao fizička osoba, dok je nagradu u kategoriji koordinatorice volontera dobila Patricia Kuhta iz Nedelišća. Nagradu je dodijelila ministrica socijalne politike i mladih, Bernardica Juretić, na svečanoj Sjednici Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva u Banskim dvorima.

Od velikog je značaja Filipov rad i angažman u razvoju civilnog društva kroz poziciju predsjednika Savjeta mladih grada Karlovca. Protekle godine Filip je ostvario čak 1.260 sati na različitim volonterskim pozicijama u udrugama CarpeDiem, Izvan fokusa, Studio 8 i Kinoklub Karlovac.

Iako ima tek 20 godina, Filip se posebice ističe volontiranje u organizaciji značajnih festivala (Foto dani mladih, PickUp Music Festival, ArtiKA festival, Mladi za jesen u gradu – Festival kreativnosti mladih). Posljednjih pet godina svoje je znanje i vrijeme ulagao i na raznim drugim projektima, festivalima te aktivno sudjeluje i kao predsjednik Vijeća učenika Karlovačke županije i član Nacionalnog vijeća učenika RH te potom kao Predsjednik Savjeta mladih grada Karlovca. 

– Nagrada za volonterski rad vidljive su svakodnevno u obliku pomoći drugima. Njihova zahvalnost je tada najveća nagrada. Istovremeno ovo priznanje daje dodatnu snagu, poticaj i zahvalu za sve što smo radili i dokazuje da su naši volonterski sati bili ispravno uloženi. I da, govorim mi, jer ovo shvaćam kao nagradu za sve mlade volontere koji su bili uključeni u naše aktivnosti i za sve koji su nas podržavali i vjerovali, rekao nam je Filip.

Dodajmo i da je Filip prva mlada osoba koja je dobila ovo priznanje.