Pretraga

Fotogalerija: Kinoklub završio snimanje igranog filma Godine između jučer i sutra

A- A+


Izdvojeni članak
Lili Zaneta

Tek joj je 18, a stvara fotografije od kojih zastaje dah

Dug je put od ideje do konačnog proizvoda no kada se dovoljno vjeruje ništa nije neostvarivo. To su dokazali i filmaši karlovačkog Kinokluba koji su po ovom ledenom vremenu nakon dvije godine od stvaranja ideje snimili posljednje kadrove igranog filma Godine između jučer i sutra.

Da mladi filmaši u Kinoklubu Karlovac svakoga dana postižu sve bolje rezultate nije tajna, a to potvrđuje i snimanje filma ‘Godine između jučer i sutra’. Ekipa filma sačinjena od amatera Kinokluba Karlovca pa do studenata Akademije dramske umjetnosti jučer je snimila zadnji kadar spomenutog igranog filma.

Godine između jučer i sutra

Okrutna priroda života, faznost i hirovitost ljudskog raspoloženja te mreža slučajnosti što nas povezuje, neke su od tematskih odrednica kojima se bavi film Godine između jučer i sutra. Posljednje navedeno usput otkriva i vrijeme kao imperativ, izvor promjene. Sve što nam se događa je splet samostalnih okolnosti, nužno bez poretka i pravila, a struktura ovog filma svojom jedva koordiniranom mozaičnošću nastoji upriličiti tu divlju i nemilosrdnu stvarnost.

– Ideja se rodila još prije dvije godine, a njegova realizacija u vidu snimanja započela je ovo ljeto. Dug put je to bio, a jučer smo konačno završili još jednu etapu izrade filma, istaknuli su ispred cijele ekipe filma Marko Mikšić i Luka Mavretić koji pune dvije godine rukovode izradom filma.

Snimanje je bilo jedno od napornijih za mladog i sve popularnijeg glumca Karla Mrkšu koji je po ovom ne tako toplom vremenu nekoliko desetaka puta pretrčavao čitavu ulicu.

Film će uz profesionalnost u glumačkim i snimateljskim tehnikama biti obogaćen i glazbom skladateljice Valerije Vranješ, studenticom Glazbene akademije. Nakon glazbe preostaje još samo montaža  te za nekoliko mjeseci svečana premijera. Nama ostaje da posjetimo premijeru i mladim autorima poželimo svu sreću u daljnjem radu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap