Pretraga

Završili četvrti Foto dani mladih: Mladi Zadranin proglašen najboljim autorom

A- A+

Završili su četvrti po redu Foto dani mladih na kojima se ove godine u Puli i Rovinju okupilo četiri puta više sudionika od prošle godine. Stručni žiri na čelu s Krešimirom Mikićem izabrao najboljeg mladog fotografa – Vitu Hordova iz Zadra.

Četvrti Foto dani mladih su se održali od 30. travnja do 4. svibnja u Puli i Rovinju, a ove godine je sudjelovalo čak četiri puta više natjecatelja nego 2013. Među osamdesetak sudionika napravilo se preko 1 500 fotografija, a najbolji mladi autor po cjelokupnom radu je Vito Hordov iz Zadra.

Izdvojeni članak

Počinju Foto dani mladih u Puli – najveće okupljanje mladih fotografa u zemlji

Nikad veći odaziv na Foto danima mladih

– Kao i prošle godine i ove se pokazalo da su Foto dani mladih odlično mjesto za okupljanje mladih nada fotografije i mjesto gdje se mladi usavršavaju, razvijaju svoju kreativnost, postaju svjesni umjetnosti, ali i najvažnije uče razmjenom iskustva i stvaraju nova prijateljstva i kontakte, izjavio je voditelj projekta Filip Trezner

U žiriju su bili Krešimir Mikić, član Američke akademije filmske umjetnosti te profesor na Sveučilištu u Zagreb, Željko Trezner, predsjednik Hrvatskih putničkih agencija te Marin Mamuza i Lili Zaneta, prošlogodišnji pobjednici FDM-a.

Izdvojeni članak

Izložba Foto dana mladih posjetila Zagreb

Tko se vratio iz Pule s nagradama

Pobjednik ovogodišnjih Foto dana mladih, Zadranin Vito Hordov osvojio je i nagradu za najbolju fotografiju u kategoriji ‘Prirodna baština Pule’ kao i ‘Kulturna baština Pule’.

Zasebna kategorija – reklamna fotografija, bila je najzahtjevnija sudionicima zbog fotografiranja automobila koji je statičan objekt. Pobjednica ove kategorije je Mirna Marić iz Đakova. Inače Mirna je nagrađivana autorica, nedavno pobijedila na natječaju za najbolju fotografiju Noći muzeja, a na Foto danima mladih u Velom Lošinju 2012. godine također odnijela nagrade.

Žiri je dodijelio i dvije posebne pohvale Petri Čolak i Ivani Radoš.