Pretraga

Dvije škole napravile hvalevrijednu akciju: Prikupile preko 1.300 plišanaca za mališane

A- A+

Prva gimnazija Varaždin i Osnovna škola Trnovec, udružile su svoje snage i pokrenule su akciju prikupljanja plišanih igračaka za mališane koji se liječe u KBC-u Rebro. Odaziv je na kraju bio toliko velik, da su plišance podijelili i na još nekoliko mjesta. Naime, u svega nekoliko dana prikupljeno je 1.306 plišanih igračaka

Od prvog do petog svibnja, u knjižnici Prve gimnazije Varaždin, održana je akcija prikupljanja plišanih igračaka za djecu u KBC-u Rebro. Akciju, kojoj se pridružila i Osnovna škola Trnovec, provele su profesorice i knjižničarke Jasminka Horvatić-Bedenik i Marinela Marčetić, uz podršku ravnateljice Janje Banić.

U svega nekoliko dana, prikupljeno je 1.306 plišanih igračaka, što je nadmašilo prvotna očekivanja, pa plišanci idu i na neke druge lokacije uz Rebro. Konkretnije, U KBC Rebro ide 626 plišanaca, dok se ostatak, prema željama, šalje u KBC Rijeku, Medicinsko-biokemijski laboratorij u Varaždinu, varaždinsku Socijalnu samoposlugu te na Odjel Pedijatrije i Dječje kirurgije OB Varaždin.

Izdvojeni članak
prva gimnazija kap dobrote humanitarna akcija - učenici slikaju i plešu obučeni u vrtlare

Video: Učenici zagrebačke gimnazije vozili tačke po školi za dva eura, novac ide u humanitarne svrhe

Nekoliko desetaka plišanaca koristit će se i za projekt Dekica za snove, čitanje djeci vrtićke dobi, kao i za nagradne igre u radionicama Prve gimnazije u Varaždinu.

– Iako nam je trebalo pet dana kako bismo po željama rasporedili i zapakirali igračke, zadovoljstvo učinjenim je nemjerljivo. Zahvaljujemo svima, znanima i neznanima, koji su se pridružili našoj želji da bolesnoj djeci, barem nakratko, vratimo osmijeh na lice. Sve igračke će do 25. svibnja stići na svoja odredišta, poručuju iz Prve gimnazije Varaždin.