Pretraga

Dvije škole napravile hvalevrijednu akciju: Prikupile preko 1.300 plišanaca za mališane

A- A+

Prva gimnazija Varaždin i Osnovna škola Trnovec, udružile su svoje snage i pokrenule su akciju prikupljanja plišanih igračaka za mališane koji se liječe u KBC-u Rebro. Odaziv je na kraju bio toliko velik, da su plišance podijelili i na još nekoliko mjesta. Naime, u svega nekoliko dana prikupljeno je 1.306 plišanih igračaka

Od prvog do petog svibnja, u knjižnici Prve gimnazije Varaždin, održana je akcija prikupljanja plišanih igračaka za djecu u KBC-u Rebro. Akciju, kojoj se pridružila i Osnovna škola Trnovec, provele su profesorice i knjižničarke Jasminka Horvatić-Bedenik i Marinela Marčetić, uz podršku ravnateljice Janje Banić.

U svega nekoliko dana, prikupljeno je 1.306 plišanih igračaka, što je nadmašilo prvotna očekivanja, pa plišanci idu i na neke druge lokacije uz Rebro. Konkretnije, U KBC Rebro ide 626 plišanaca, dok se ostatak, prema željama, šalje u KBC Rijeku, Medicinsko-biokemijski laboratorij u Varaždinu, varaždinsku Socijalnu samoposlugu te na Odjel Pedijatrije i Dječje kirurgije OB Varaždin.

Izdvojeni članak
prva gimnazija kap dobrote humanitarna akcija - učenici slikaju i plešu obučeni u vrtlare

Video: Učenici zagrebačke gimnazije vozili tačke po školi za dva eura, novac ide u humanitarne svrhe

Nekoliko desetaka plišanaca koristit će se i za projekt Dekica za snove, čitanje djeci vrtićke dobi, kao i za nagradne igre u radionicama Prve gimnazije u Varaždinu.

– Iako nam je trebalo pet dana kako bismo po željama rasporedili i zapakirali igračke, zadovoljstvo učinjenim je nemjerljivo. Zahvaljujemo svima, znanima i neznanima, koji su se pridružili našoj želji da bolesnoj djeci, barem nakratko, vratimo osmijeh na lice. Sve igračke će do 25. svibnja stići na svoja odredišta, poručuju iz Prve gimnazije Varaždin.

Copy link
Powered by Social Snap