Pretraga

Dvojica maloljetnika udarala mladića i tjerali ga da viče ‘Dinamo’: Sve su snimali

A- A+

Dvojica maloljetnika s područja Koprivnice snimala su i objavila kako maltretiraju 20-godišnjeg mladića. U snimci se vidi kako su ga tjerali da viče ‘Dinamo’ dok su ga pritom šamarali, a tjerali su ga i da na svojim društvenim mrežama objavljuje stvari koje su mu oni naredili. Snimka koja je nastala uoči Božića prošle godine proširila se društvenim mrežama, a nakon što ju je objavio lokalni medij reagirala je i policija koja je pronašla maloljetne nasilnike.

nasilje

Ilustracija: Pixabay

Još jedan slučaj nasilja u koji su uključeni maloljetnici. Na području Koprivnice dvojica maloljetnika maltretirala su i šamarala 20-godišnjaka, otkriva ePodravina.hr. Sve su to snimali i video se proširio društvenim mrežama, a portalu ePodravina.hr javili su se zabrinuti građani koji su htjeli da se nešto poduzme po tom pitanju. Prema navodima jedne osobe koja se javila portalu ePodravina.hr, tvrdi kako je 20-godišnji mladić možda i autističan.

Policija nakon objave snimke u medijima pronašla maloljetne nasilnike

U snimci se može vidjeti kako dvojica maloljetnika tjeraju 20-godišnjaka da na svojim društvenim mrežama objavljuje ono što mu narede, a pritom mu prijete šakama u glavu. Nakon toga su ga natjerali da uzviče ‘Dinamo’ dok su ga pritom šamarali. Nakon što je portal ePodravina.hr objavio snimku, reagirala je i policija.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 24. prosinca 2023. godine na području grada Koprivnice na štetu 20-godišnjaka počinili kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz članka 323.a Kaznenog zakona. U događaju 20-godišnjak nije zadobio ozljede, a protiv maloljetnika će zbog počinjenja kaznenog djela Nasilničko ponašanje biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i obavijest nadležnom zavodu za socijalni rad, priopćila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Izdvojeni članak
roditelji na prosvjedu u vukovaru

Prosvjed u Vukovaru zbog pretučenih maloljetnika: ‘Ako sada ne kažemo dosta, naći će novu metu’

U manje od mjesec dana ovo je treći slučaj nasilja

Ovo je treći nasilnički incident u manje od mjesec dana nakon što je 19. prosinca prošle godine u javnost dospjela snimka sukoba između učenika i nastavnika u Strojarskoj školi u Zagrebu, nakon čega je uslijedio slučaj brutalnog premlaćivanja maloljetnika u Vukovaru od strane mladića starosti od 20 do 24 godine. Upravo se zbog slučaja iz Vukovara danas ondje i prosvjedovalo i to u organizaciji roditelja šestoro maloljetnika koji su pretučeni.

O ovoj temi smo razgovarali i u našem zadnjem Redakcija podcastu. Iako smo se najviše držali nasilja u školama, problematizirali smo to što se nasilje u školama ne rješava na adekvatan način pa često nasilnici izlaze iz školskog sustava i nastavljaju biti nasilni. Cijeli podcast nalazi se u videu ispod, a možete ga pogledati na našem YouTube kanalu ili poslušati na Spotifyu.