Pretraga

Petorka koja je pretukla dječake u Vukovaru ide u zatvor na mjesec dana

A- A+

Svoj petorici mladića koji se dovode u vezu s napadom na maloljetnike u Vukovaru određen je jednomjesečni istražni zatvor, izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru. Dan nakon napada uhićen je 23-godišnjak, a jučer još trojica mladića, od 24, 22 i 20 godina, koji su sudjelovali u premlaćivanju šestorice maloljetnika te im nanijeli ozljede. Uz njih privedena je još jedan 20-godišnjak, za kojeg se sumnja da je nakon izgreda pomogao napadačima.

Foto: Pexels

Četvorici mladića koji se dovode u vezu s napadom na maloljetnike u Vukovaru određen je jednomjesečni istražni zatvor, izvijestilo je danas Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru. Trojica se sumnjiče za kaznena djela nanošenja teške tjelesne ozljede i pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede, dok je četvrta osoba navedena kao pomagač, odnosno sumnjiči se da je iznajmio stan u Vukovaru kako bi se ostatak napadača mogao sakriti.

– Postoji osnovana sumnja da su trojica osumnjičenika počinila navedena kaznena djela 6. siječnja 2024. oko 22:30 sati u Vukovaru, a da je četvrtoosumnjičenik navedenim osumnjičenicima 8. siječnja 2024. iznajmio stan u Vukovaru radi skrivanja, stoji u priopćenju DORH-a.

Izdvojeni članak
tučnjava, dva muškarca se tuku

Žrtva napada u Vukovaru: ‘Vikali su ‘vadite nož’ i prijetili mojem prijatelju da će ga baciti u rijeku’

Nastavljaju kako je ovo državno odvjetništvo, nakon provedenih dokaznih radnji ispitivanja, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru određivanje istražnog zatvora protiv navedenih osumnjičenika zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na iskaze žrtava i svjedoka te postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo, odnosno počiniti teže kazneno djelo.

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru ranije je objavilo i vijest kako je dva dana ranije uhićen 23-godišnjak, koji je već u istražnom zatvoru. Zbog fizičkog napada na skupinu maloljetnika u subotu u Vukovaru, do sada je uhićeno pet osoba te je svima određen istražni zatvor.