Pretraga

Euro 2012: Galski pijetlovi za klasu jači od Tri lava

A- A+

Svjetsko prvenstvo nam je bilo otužno bez Hrvatske, no zato je već sada Europsko pokazalo da nas neće razočarati. Danas vam predstavljamo susret  Francuza i Engleza, dvaju starih suparnika čije se rivalstvo proteže još od srednjeg vijeka preko Linekera i Platinija pa sve do Monty Pythona.

Nogomet nikako da se vrati Englezima kući

Englezi od osvajanja Svjetskog Prvenstva na domaćem terenu 1966. godine čekaju da se nogomet vrati doma. Dobro poznata engleska arogancija je ove godine čak možda izostala i  mediji su malo tiši u pozivanju nogometa doma.

Razlog je jednostavan, ekipa im je u banani. Najviše igrača dolazi iz Liverpoola, kluba koji je zauzeo šesto mjesto u Premiershipu, Ronney je suspendiran prve dvije utakmice zbog cipelarenja protivničkog igrača u utakmici od nikakve važnosti, a stručnost Roya Hodgsona ulijeva povjerenja koliko i njegova elokvencija.

Drž te me ljudi…imam osjećaj da ću Rooneyu spavat sa ženom!

Francuzima nakon babe gatare stigao Blanc

Sa druge strane su puno konkretniji Francuzi. Dugo se ova ekipa tražila, svađala, vrijeđala, da bi sada možda napokon našla ideju kako kvalitetno odigrati utakmicu. Nasri, Ribery i Banzema igraju u vrhu napada i čine trokut koji svaka ekipa mora respektirati.

Uz to, njihov izbornik Laurent Blanc zna kako je to igrati na velikim natjecanjima. Nakon prošlog izbornika koji je tražio savjete za ekipu kod babe gatare i slagao ekipu po horoskopu, Blanc se čini kao najveći stručnjak na svijetu. Još ako uspije zadržati Riberya podalje od  maloljetnica i na pravom je putu prema uspjehu.

Šta mi kažeš? Nema 18? Pa kako sam ja mogao znati da ide u 2. ekonomske…

Logika i kvaliteta na strani Galskih pijetlova

Sve skupa, nogometna logika je na francuskoj strani. No, možda baš ta neka čudna engleska skromnost može dati neke neuobičajne rezultate. Do sada je pritisak na engleske igrače imao raznolike posljedice koju su se vidjele u Backamovim frizurama, Terryevim ljubavnicama, golmanskim ispucavanjima i Ronneyevoj ljepoti. Možda će sada, kada nitko od njih ne očekuje puno, sve napokon sjesti na svoje mjesto.

Ipak u ovom dvoboju prednost dajemo Tricolorima koje ne treba otpisati kao lovce na naslov iz sjene.