Pretraga

Evo što vaš Facebook profil otkriva poslodavcima

A- A+

Jedno od nedavnih istraživanja povezanih s najpopularnijom društvenom mrežom otkrilo je kako poslodavci na vašem profilu mogu otkriti koliko biste zapravo bili uspješni na radnom mjestu.

Poslodavci iz vašeg Facebook profila mogu doznati brojne informacije o vama, ali i saznati kako biste zapravo obavljali svoj posao, da vam ga daju. Pokazalo je to nedavno istraživanje sa Sveučilišta Old Dominion u Virginiji, piše Business Insider.

Izdvojeni članak

Iznenađujuće stvari koje odbijaju poslodavce

Poslodavci svašta saznaju iz Facebook profila

Studiju su proveli Richard Landers i Katelyn Cavanaugh i njime zaključili kako definitivno postoji povezanost između osobnosti korisnika, koju se da saznati samim proučavanjem Facebook profila, i uspjeha na radnom mjestu.

Prateći nečiji profil na Facebooku lako se zapravo može saznati kako bi se neka osoba ponašala na poslu. Dvije najvažnije osobine o korisnicima koje se mogu otkriti na Facebooku su savjesnost i ekstrovertiranost.

– Savjesne osobe nikada ne kasne, svoje obaveze izvršavaju temeljito i u vremenskom roku, organizirane su, a upravo se ta osobina povezuje s poslovnim uspjehom, rekao je Richard Landers.

Izdvojeni članak

Što boja koju nosite na razgovoru govori poslodavcu

Većina poslodavaca njuška po vašem profilu

Ekstrovertiranost, odnosno otvorenost prema drugima pokazuje kako se osobe ponašaju i osjećaju u društvu veće skupine ljudi, a upravo je ta osobina vrlo važna za ljude koji se bave primjerice prodajom i često komuniciraju s drugima.

Prihvatite činjenicu da većina poslodavaca redovno pretražuje Facebook profile potencijalnih zaposlenika, stoga se pripazite što sve i kako objavljujete na toj društvenoj mreži.