Evo što vaš Facebook profil otkriva poslodavcima

Jedno od nedavnih istraživanja povezanih s najpopularnijom društvenom mrežom otkrilo je kako poslodavci na vašem profilu mogu otkriti koliko biste zapravo bili uspješni na radnom mjestu.

Poslodavci iz vašeg Facebook profila mogu doznati brojne informacije o vama, ali i saznati kako biste zapravo obavljali svoj posao, da vam ga daju. Pokazalo je to nedavno istraživanje sa Sveučilišta Old Dominion u Virginiji, piše Business Insider.

Iznenađujuće stvari koje odbijaju poslodavce

Poslodavci svašta saznaju iz Facebook profila

Studiju su proveli Richard Landers i Katelyn Cavanaugh i njime zaključili kako definitivno postoji povezanost između osobnosti korisnika, koju se da saznati samim proučavanjem Facebook profila, i uspjeha na radnom mjestu.

Prateći nečiji profil na Facebooku lako se zapravo može saznati kako bi se neka osoba ponašala na poslu. Dvije najvažnije osobine o korisnicima koje se mogu otkriti na Facebooku su savjesnost i ekstrovertiranost.

– Savjesne osobe nikada ne kasne, svoje obaveze izvršavaju temeljito i u vremenskom roku, organizirane su, a upravo se ta osobina povezuje s poslovnim uspjehom, rekao je Richard Landers.

Što boja koju nosite na razgovoru govori poslodavcu

Većina poslodavaca njuška po vašem profilu

Ekstrovertiranost, odnosno otvorenost prema drugima pokazuje kako se osobe ponašaju i osjećaju u društvu veće skupine ljudi, a upravo je ta osobina vrlo važna za ljude koji se bave primjerice prodajom i često komuniciraju s drugima.

Prihvatite činjenicu da većina poslodavaca redovno pretražuje Facebook profile potencijalnih zaposlenika, stoga se pripazite što sve i kako objavljujete na toj društvenoj mreži.

Odgovori