Pretraga

Iznenađujuće stvari koje odbijaju poslodavce

A- A+

Kada se prijavljujete za posao obično znate koje su stvari koje bi mogle odvratiti poslodavce, pa ih onda niti ne činite. Ipak, postoje neke stvari koje možda radite, a niti ne znate da time odbijate moguće poslodavce.

Kriteriji poslodavaca obično su brojni i visoki, i već se zna što nikad ne treba raditi ako želite dobiti posao, no ima i nekih iznenađujućih poteza koji itekako odbijaju poslodavce.

Izdvojeni članak

Evo što 80 posto poslodavaca radi prije nego vas pozove na razgovor

Pričate o novcu prije nego ste dobili posao

Naravno, novac i plaća su bitni. Ako za radno mjesto ne dobijete dovoljno novca, možda nećete biti u mogućnosti niti primiti ponudu. Ipak, sve dok vam ne ponude posao nemojte pričati o novcu. Time ćete samo odbiti poslodavca, jer će misliti da vam je stalo samo do financija, a ne do obavljanja kvalitetnog posla i pomaganja kompaniji.

Neprofesionalnost na društvenim medijima

Društveni mediji su vrlo lak način da poslodavci nauče mnogo o vama, htjeli vi to ili ne. Razmislite o suptilnijim stvarima od skrivanja slika partija. Iz vaših statusa, mišljenja, prigovaranja na sve i svašta poslodavci mogu mnogo saznati o vama. Suzdržite se od izbacivanja frustracija na društvenim mrežama, jer će poslodavci o vama misliti da ste nezreli, živčani i da vam manjka karaktera.

Uzimanje bilješki

Možda mislite da je zapisivanje bilješki za vrijeme razgovora dobra stvar, jer na neki način time pokazujete da ste organizirani i marite za detalje. Ipak, impresija koju dobivaju poslodavci sasvim je različita. – To me jako odbija, prvenstveno zato jer umjesto da pokušavate ostvariti neku vezu s poslodavcem, vi se ponašate kao da ste u učionici, rekao je jedan poslodavac.

Izdvojeni članak

Kako poslodavci u Hrvatskoj traže radnike

Skrivanje mane pod maskom vrline

Pitanje o vašim mana nikad nije jednostavno odgovoriti, a većina kandidata zna reći da su perfekcionisti, kako bi se ‘oporavili’ od slabosti i zadržali dobru sliku. To nikako nije dobro, jer poslodavci žele znati o vašim pravim manama i slabostima. Iskrenost se cijeni, piše Her Campus.

Uvijek imate sve odgovore

Nije ništa loše odgovoriti na neka od pitanja s ‘ne znam’. U očima poslodavaca, ako nikada ne možete reći da nešto ne znate, na poslu ćete pokušavati sakriti sve što ne znate pretvarajući se da je suprotno. Poslodavci žele znati je li vam potrebna pomoć u nekim područjima te hoće biti sigurni da ćete je i tražiti ako bude trebalo.

Izdvojeni članak

Zakonski osjetljiva pitanja koja poslodavci ne bi smjeli pitati

Nemate LinkedIn

LinkedIn je postao mreža putem koje poslodavci od kandidata mogu saznate mnoštvo informacija koje ih zanimaju. Ukoliko nemate profil na toj društvenoj poslovnoj mreži, poslodavci će vjerojatno misliti kako i dalje ne shvaćate modernizaciju i promjene u poslovnom svijetu ili da ste ih jednostavno prelijeni prihvatiti.

Niste istraživali

Nemojte ni slučajno na razgovor za posao doći nepripremljeni u smislu informacija o tvrtci u koju pokušavate upasti. Saznajte sve što se saznati može o kompaniji za koju želite raditi. Nikada ne biste poslodavca trebali pitati nešto što ste sami mogli saznati na internetu.