Pretraga

Facebook grupa u kojoj roditelji podržavaju nastavnike u štrajku prikupila ogroman broj članova

A- A+

Prije dva dana, u subotu 16. studenog, kreirana je javna Facebook grupa Podrška roditelja nastavnicima u štrajku. U samo dva dana u grupu je ušlo gotovo 25 tisuća korisnika ove društvene mreže.

Foto: Unsplash| obrada: srednja.hr

Štrajk u osnovnim i srednjim školama započeo je prije više od mjesec dana, a ovog tjedna ušao je u četvrti ciklus. Sindikati od Vlade traže povećanje koeficijenata za prosječno 6,11 posto i ne odustaju od svojeg zahtjeva.

Izdvojeni članak

Otkazana medijska konferencija sindikata: Pogledajte što će se sa štrajkom događati u utorak

Iako se postavlja pitanje nadoknade štrajka jer su učenici već izgubili značajan broj sati, u subotu je na Facebooku osvanula javna grupa u kojoj roditelji pružaju podršku nastavnicima u štrajku.

U dva dana u grupu je ušlo gotovo 25.000 korisnika, a velik je broj i poruka podrške koje korisnici pišu pružajući tako podršku nastavnicima i naglašavajući da djecu neće slati u školu. Neki od njih naglašavaju čak i da nastave u školama koje njihova djeca pohađaju ima i u danima štrajka, no ni oni djecu ne šalju u školu.

Grupu je kreirao Saša Pavlić koji je javnosti otprije poznat jer je nosio križ iz Rijeke prema Zagrebu kada je vidio da je Vlada odobrila tri milijarde kuna za nabavku novih borbenih aviona, a za lijekove za bolesnu djecu nije bilo novca. Jedna od administratorica grupe je i HRT-ova novinarka Maja Sever.

Pavlić je u grupi naglasio da ovo nije njegova grupa, “nego grupa roditelja, ali i svih onih koji daju podršku prosvjetarima u njihovom štrajku”.