Pretraga

Fakulteti drastično smanjuju upisne kvote

A- A+

www.metro-portal.hr

Hrvatski fakulteti iz godine u godinu smanjuju upisne kvote za buduće studente. Tako će se u 2012./2013. akademsku godinu na pojedinim zagrebačkim fakultetima upisati znatno manje studenata. Ekonomski i Pravni fakutet i ovaj put prednjače u smanjivanju.

Većina je studenata nezadovoljna činjenicom da plate školarinu, a nemaju svi jednake uvjete za školovanje. Najjednostavni primjer je svakodnevna pojava stotine studenata kako slušaju predavanja u dvoranama koje realno primaju upola manje osoba. Zbog ovakvih stvari fakulteti svake godine smanjuju upisne kvote.

U 2012./2013. akademsku godinu na Ekonomskom fakultetu je 260 mjesta manje, Pravni će upisati 332 studenta manje, a Učiteljski smanjuje upisne kvote za 60, a Fakultet političkih znanosti za 40 mjesta. Kako vidimo najveća samanjena su na društvenom i humanističkom području. Da možemo očekivati smanjenje i na Kineziološkom fakulteti, doznajemo sa Zagrebncija.com

Dok većina fakulteta smanjuje upisne kvote, Medicinski fakultet u Zagrebu povećava zbog manjka liječnika u Hrvatskoj.

Ukoliko pogledate ove podatke, preporučujemo vam da dobro razmislite koji ćete fakultet upisati, znajući koje se zanimanje najviše traži.

Fakulteti drastično smanjuju upisne kvote
Share via
Copy link
Powered by Social Snap