Pretraga

Fantastičan uspjeh učenika: S dva međunarodna natjecanja u Hrvatsku stiže deset medalja

A- A+

Nakon nedavno održane Međunarodne olimpijade metropola, na kojoj su naši učenici osvojili čak osam medalja, dobre vijesti stižu i sa međunarodnog informatičkog natjecanja Romanian Master of Informatics 2021. te Međunarodne olimpijade mladih prirodoslovaca. Ukupno su naši učenici na ta dva natjecanja osvojili čak deset medalja.

Screenshot: YouTube

Naši učenici ponovno su briljirali na uglednim međunarodnim natjecanjima. Na devetom izdanju međunarodnog informatičkog natjecanja Romanian Master of Infomatics (RMI 2021.), koje se ove godine održalo online u XV. gimnaziji u Zagrebu, ostvarili su do sada najbolji rezultat. Svi naši predstavnici dolaze iz iste škole, zagrebačkog MIOC-a, a osvojili su ukupno četiri medalje.

Kako je priopćeno iz MIOC-a, zlatne medalje osvojili su Dorijan Lendvaj (4. mjesto u ukupnom poretku), Patrick Pavić (13. mjesto) te Vlatko Borevković (21. mjesto), a srebrnu medalju osvojio je Vito Anić (59. mjesto). Voditelj tima bio je ravnatelj XV. gimnazije, Nikola Dmitrović.

– Ekipno je naš tim osvojio drugo mjesto, odmah iza tima Russia 1. Kao rezultat tima uzimao se zbroj najbolja tri rezultata. Na natjecanju je sudjelovao 61 tim i ukupno 237 natjecatelja. Natjecanje se odvijalo prema točno definiranim pravilima organizatora, uz snimanje natjecateljske prostorije i natjecateljskih ekrana. Tehnički dio natjecanja pripremio je i provodio Matej Ferenčević, naš nekadašnji učenik, a pomoć u organizaciji i provedbi natjecanja pružio je i Hrvatski savez informatičara, priopćili su iz MIOC-a.

Upravo je završila i Međunarodna olimpijada mladih prirodoslovaca (ISJO 2021.), a na ceremoniji proglašenja pobjednika objavljeno je kako je medalje osvojilo i šestero učenika iz Hrvatske. Ema Novak, Karlo Domijan, Kim Radešić i Luka Duplančić osvojili su brončane medalje, a Karlo Ahel i Roko Marić srebrne.

Završnu ceremoniju možete vidjeti ispod:


Portal srednja.hr nedavno je predstavio Alumni projekt.alumni projekt Alumni dio portala je popis svih dobitnika Oskara znanja, državne nagrade koja se dodjeljuje učenicima za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima. Riječ je o projektu koji mapira najbolje hrvatske učenike i profesore prema kriteriju dobivenih Oskara, a partner tog projekta je Hrvatska zajednica županija.